HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Stunt van de Rijnvogels bleef op het nippertje uit

ca-12 ca-13 ca-14 ca-15 ca-16 ca-17 ca-18-kans ca-19 ca-20 ca-21 ca-22 ca-23 ca-24 ca-25 ca-26 ca-27 ca-28 ca-1 ca-2 ca-3 ca-4 ca-5 ca-6 ca-7 ca-8 ca-9 ca-10 ca-11FC RIJNVOGELS EERSTE EERVOL TEN ONDER TEGEN CAMBUUR

FC Rijnvogels tegen een vorig seizoen nog in de Eredivisie spelend SC Cambuur. Wie had dat enkele jaren geleden nog kunnen bedenken? Het was op dinsdag 20 september Anno Domine 2016 echter wel de realiteit. Ondanks het vroege tijdstip – 17.00 uur- in plaats van een avondwedstrijd waren er toch ruim 700 toeschouwers naar De Kooltuin gekomen en zij zorgden naast het perfecte voetbalweer voor een heerlijke ambiance. Zelden hebben zij hun favorieten zo aangemoedigd als tijdens deze voor de club historische middag.

Het scheelde maar een haar of de Rijnvogels hadden tegen ex-eredivisionist Cambuur er nog een verlenging uit weten te slepen. In de 88e minuut viel echter het doek toen Martijn Barto eindelijk de voortreffelijke keepende Teun Guijt wist te passeren. Een stunt voor de Vogels zat er helaas niet in. Toch mogen zij terugblikken op een prima teamprestatie.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de mannen uit Leeuwarden als favoriet van acquit gingen. Full-profs tegen amateurs. In het KNVB bekertoernooi maken rangen of standen in het veld vaak geen verschil. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het verschil hem hier in zat dat de Friezen wel overwegend meer in balbezit waren en op de Katwijkse helft speelden. Maar daar vonden zij een gedreven team tegenover zich dat met veel passie en inzet de strijd aanging. Het is veel betekenend dat doelman Teun Guijt- die in bekerwedstrijden mag keepen- in de eerste helft slechts één goede redding moest verrichten. Zijn verdedigende kompanen voor hem gaven nauwelijks kansen weg. Het had bij de spaarzame tegenstoten van de gastheren ook zo maar 1-0 kunnen worden ware het niet dat het schot van Pieter van den Breggen na een afgeslagen corner luttele centimeters naast het hok van doelman Leonard Nienhuis suisde. Het talrijk opgekomen thuispubliek veerde te vroeg op na deze ultieme mogelijkheid. De rust brak met de bekende brilstand aan, iets waar tevoren voor getekend zou zijn.

In het tweede bedrijf het zelfde spelbeeld. Een aandringend Cambuur maar de Vogels gaven vooralsnog geen krimp. Doelman Teun Guijt redde op inzetten van Gyasi en Van de Streek en hield zijn team in de race die op een verlenging uit leek te draaien. Tot het dodelijke moment waarop Martijn Barto op de valreep aan alle Katwijkse illusies een einde maakte. Al met al was net natuurlijk een historische 20e september op de Kooltuin. Er was voordien door de vele vrijwilligers veel geregeld om alles in goede banen te laten verlopen. Dat is gelukt en een compliment aan hen is op z’n plaats. Een compliment ook aan het team dat een visitekaartje heeft afgegeven dat op basis van inzet er veel te bereiken is.

21/09/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media