Voorschoten JO14-4 – FC Rijnvogels JO14-3
ruststand 1-0
eindstand 3-1

De voorjaarscompetitie is begonnen. Tot op vandaag is het voorjaar echter nog ver te zoeken. Sneeuw heeft het trainen vrijwel onmogelijk gemaakt en derhalve was het zaterdag voor sommigen de eerste keer in 2019 dat er tegen een balletje getrapt kon worden. Jelle was helaas afwezig. Hij voelde zich niet lekker en bleef dus onder de dekens. Sem is in de winterstop gestopt. Twee wissels dus voor het trainersduo Guilliano en Jan. Rand en Renzo begonnen op de bank.

Het spel ging van begin af aan gelijk op zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. Tyrell probeerde het van veraf na een foute uittrap van de keeper, maar de bal verdween in de verkeerde richting. Achterin werd er weinig weggegeven door de verdediging onder nieuwe impuls van captain Arres. Met Thijs en Nick aan hun zijden, hielden Arres en Jesse de gelederen gesloten. Toch kon niet voorkomen worden dat Voorschoten gaandeweg wat sterker in de wedstrijd kwam. FCR hanteerde vaak de lange bal waarmee het middenveld eigenlijk helemaal overgeslagen werd. Datzelfde middenveld kon het dan ook bij vlagen nauwelijks belopen. Door de bal in de ploeg te houden en niet meteen de beslissende pass te willen geven, zal het spelletje veel makkelijker worden. Hier valt wel wat te winnen voor de JO14-3. Deze wedstrijd gebeurde dat echter veel te weinig en daarmee werd Voorschoten een beetje in het zadel geholpen. Het duurde een half uur toen Wessel toch een keer gepasseerd werd. Vlak daarvoor werd de staander al geraakt. Het was een fase waarin FCR flink onder druk stond. De bal werd door Voorschoten in de zestien gepompt. Waar iedereen met een rood shirt het leder miste, zat er wel een voetje tegenaan van een geelgroene. Wessel kansloos en de 1-0 was een feit. Voorschoten voerde de druk nog eens op, maar met een 1-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft kwam er een fris FCR uit de startblokken. Jarno en Tyrell zetten de verdediging flink onder druk. Daar raakten zij dusdanig van in de war dat het leidde tot een kans van Rand. Zijn schot ging via een voetje naast het doel, maar het betekende wel het startsein voor een Rijnvogels-offensief. De mooiste aanval ging over de linkerkant. Renzo en Yoran hadden een mooie ééntwee waarna de bal breed gelegd werd op Rand. Renzo was doorgelopen en middels een steekbal kwam onze jongste telg in scoringspositie. Het zijnet werd geraakt, waar deze aanval een beter lot had verdiend. Dit was een aanval uit het boekje! Hierna raakte de pijp wat leeg bij de Kooltuinstrijders. Gedurende zo’n tien minuten werd de verdediging bestookt. Met kreeg de bal niet meer weg en na 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft was de 2-0 een logisch gevolg. Als we nu niet oppassen zouden de goals ook wel als rijpe appelen kunnen vallen, maar de verdediging hield met kunst en vliegwerk stand. Daarbij stond Wessel als vanouds een bere partij te keepen. De marge bleef dus maar twee en dan is er nog van alles mogelijk. Zeker toen Renzo wist te scoren en de marge terugbracht op één. Nu was het Dania met de steekbal en dit keer wist Renzo wél het net te doen bollen, 2-1! Het kan nog!
FCR probeerde er nog een slotoffensief uit te persen. Het spel golfde nu op en neer. Wessel was de baas in een 1 op 1 duel. De Voorschotense verdediging raakte in paniek als zij onder druk gezet werden, wat tot enkele hachelijke momenten leidde. Maar gescoord werd er niet meer. Tot in de laatste minuut van de blessuretijd. Bij een uitval van de thuisploeg moest ook Wessel het antwoord schuldig blijven, 3-1. De wedstrijd was gespeeld. Dan kan gebeuren.. FCR speelde alles of niets. Zoals het hoort als je vlak voor tijd met een goaltje achter staat.
Tijn kreeg nog een kans om het verschil weer naar één te brengen, maar zijn schot ging net naast. Dan heb je ook een beetje geluk nodig, maar dat hadden de boys van de JO14-3 niet. Zij gingen deze match strijdend ten onder, maar konden met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken. Wij danken Jaap Kuijt voor de foto’s!

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VELO JO14-3. Aanvang 10.15 uur.