Heren1: Strijdend ten onder na bizarre ontknoping

Reclame voor het amateurvoetbal

BIZARRE ONTKNOPING IN KRAKER OP DE KOOLTUIN

Er waren nog vier reguliere speelminuten te gaan toen invaller Niels van Veen met een prachtige pegel de Kooltuin deed ontploffen. Maar de kruitdampen waren nauwelijks opgetrokken of Berry Powel schoot IJsselmeervogels naar de gelijkmaker, 3-3. Een stand waar iedereen vrede mee zou kunnen hebben maar het uurwerk van scheidsrechter Roeleveld gaf nog enkele minuten aan. Minuten waarin Arno Dijkstra de winnende goal op zijn pantoffel leek te hebben maar doelman Jaymie Schaap lag hinderlijk in de weg. Aan de overzijde deed Berry Powel in de 97e minuut de Kooltuin in rouw dompelen door de 3-4 binnen te schuiven.

De strijd leek alsnog niet gestreden en als het schot van Niels van Veen niet luttele centimeters over het aluminium zou zijn gescheerd had het zomaar 4-4 kunnen worden in een wedstrijd waar het publiek voor komt. De in de gevarenzone bivakerende Rijnvogels tegen een van de kampioenskandidaten. Een duel om van te smullen alleen smaakten de druiven voor de thuisclub erg zuur. Trainer Hein van Heek had voor een 4-4-2 opstelling gekozen en dat leek prima uit te pakken. De Kooltuinboys kenden een droomstart toen Jaap van Duijn na een dieptepass binnen drie minuten de score opende. Binnen het kwartier wees het scorebord al 2-0 aan toen een voorzet van Mitchel Theuns door Arno Dijkstra snoeihard werd binnen gekopt. Daarna bleek dat het door de wol geverfde IJsselmeervogels zich niet van het stuk liet brengen. Zij namen de regie in handen maar de tegentreffer van de vrijstaande Ralph Hovestad had nooit mogen vallen. Een opsteker voor de bezoekers zo vlak voor de thee.

Penalty

In de eerste minuut na de hervatting hadden de bezoekende vogels de zaken al recht kunnen trekken toen Berry Powel in de zestien onderuit werd gehaald. Maar Peter Messemaker bleek meer dan eens een penaltykiller en stopte de strafschop en hield zijn team in de race. De druk op het vogelnest werd groter en groter en de gelijkmaker van Berry Powel kon niet uitblijven. De gastheren-zonder de geblesseerde spelmaker Pieter van den Breggen- kregen het zwaar te verduren maar hielden stand en gaven weinig mogelijkheden weg. De 2-2 remise leek in zicht maar invaller Niels van Veen bracht in de 86e minuut de Kooltuin in extase. Een stunt in het verschiet? Nee dat niet want Powel verzilverde een voorzet van links, 3-3. De titatenstrijd was nog niet gestreden en Arno Dijkstra leek op weg naar de 4-3 maar strandde op doelman Schaap. In de 97e minuut viel het doek voor de thuisclub toen alweer Powel het ultieme gaatje vond. Het ongeschreven scenario had nog een bizarre slotfase kunnen krijgen als Niels van Veen zijn pegel luttele centimeters onder in plaats van over de lat had zien verdwijnen, De thuisclub met lege handen na een spektakelstuk van de eerste orde.