Heren 1 | Strijdbaar eerste pakt de punten

FC Rijnvogels knokt zich naar nuttige zege

Na de terechte nederlaag van vorige week tegen Sportlust ’46 hebben de Vogels zich knap hersteld. Onder toezicht van aanwezige/afwezige c.q. geblesseerden streed het team zich naar een verdiende 3-1 overwinning op sportpark De Strokel, de thuishaven van VVOG. De ploeg die in zwaar weer verkeert. In Katwijk wisten de groenwitten nog een verdienstelijke 3-3 uit het vuur te slepen maar vandaag zat het er niet voor hen in. Vrouwe Fortuna was bij twee treffers op de hand van de Katwijkers maar anderzijds hadden de strijdbare mannen van trainer Thomas Duivenvoorden er ook nog een paar reguliere in moeten jassen. Het vizier van Sieb Rutgers- goed voor de 1-2 – stond echter niet op scherp en hij vond in doelman Manuel Hoogewoning een te grote sta-in-de-weg.

Reeds in de 4e minuut was het al raak. Een vrije trap van Dennis Bakker verdween via een groene rug achter de kansloze Hoogewoning. Een opsteker voor de bezoekers die een goede openingsfase vooralsnog geen vervolg konden geven. Geleidelijk aan werd het een gelijkopgaand duel waarin in een hoog tempo waardoor het een aardig schouwspel werd. Na een goed half uur werd de stand recht getrokken. Na een aanval over links schoof Mats Zwart met een geplaatste schuiver de gelijkmaker achter de kansloze Yannick Augustinus. Binnen de minuut had Sieb Rutgers na een dieptepass de Vogels naar de voorsprong kunnen schieten maar Hoogwoning had een knappe parade in huis. Die had collega Augustinus ook in petto door een inzet in de verre hoek knap uit zijn kooi te ranselen. Na een corner van Tom Bijen was het Sieb Rutgers die uit een moeilijke hoek zijn team nog voor de pauze aan een voorsprong hielp.

Trainer Duivenvoorden wisselde na de rust aanvaller Victor van Montfort voor verdediger Max de Haas. Meer mankracht in de defensie en de twee spitsen Sieb Rutgers en Julian Dobbe moesten de meters voorin gaan maken. Als de eerste goede aanval beter zou zijn uitgespeeld zou de marge al vroeg verruimd kunnen zijn. Het was kort daarna dat doelman Augustinus een knappe redding op de inzet van Mats Zwart in huis had anders waren de gastheren snel langszij gekomen. Het werd een duel op het scherpst van de snede. Het ging bepaald niet om de schoonheidsprijs maar de strijdlust van de beide teams vergoedde veel. Met een dosis geluk werd de krappe marge verruimd. Julian Jansen vocht zich langs twee groenhemden en zijn strakke voorzet werd door de ongelukkige Brian van den Hooff in eigen doel gelopen. Het tegenoffensief van de thuisclub werd door de nu beter opererende Katwijkse defensie ontmanteld ook al moesten de Vogels zich regelmatig terug plooien op de eigen helft. Doch de tegenstoten hadden enkele treffers op moeten leveren die de Katwijkers vroeg in veilige haven hadden kunnen brengen. Inzet voldoende maar de accuratesse ontbrak in de afwerking. Uiteindelijk werd de verdiende 3-/1 zege over de streep getrokken.

FC Rijnvogels. Augustinus, Van Paassen, Igidi Nwankwo, Michel, Jansen, Bakker, De Beste, Bijen, Rutgers,  89. Noordam. Dobbe, .86. Massaoudi. Van Montfort. 46. De Haas.

Soreverloop. 4. Bakker 0-/1. 34. Zwart 1-1. 38. Rutgers 1-2. 53. Van de Hooff 1-3 e.d.

VVOG Harderwijk  FC Rijnvogels 1 – 3
 Ter Leede  HSV Hoek 1 – 2
 SteDoCo  Excelsior ’31 0 – 1
 Sportlust ’46  BVV Barendrecht 2 – 0
 VV Sparta Nijkerk  GVVV 0 – 0
 ACV  VV Staphorst 1 – 1
 Harkemase Boys  RKAV Volendam 1 – 1
 ASWH  DVS’33 Ermelo 0 – 0