Sterke derby van de MO17-1

Vandaag staat de derby tegen Quick Boys MO17-1. Een elftal dat al op jonge leeftijd deelneemt in de onder 17 competitie. Met 12 punten uit 6 wedstrijden en een 4e plek in de competitie, een tegenstander uit het “linker rijtje”. Rijnvogels vooralsnog ongeslagen, maar nog geen tegenstander ontmoet uit ditzelfde rijtje. Daarom de eerste tegenstander van “formaat” uit deze competitie, en gelijk ook maar een derby.

De wedstrijd op veld 1 onder leiding van Sander Rietveld, ving iets eerder dan 12:00 uur aan. Met 5 reserves (Liya kwam pas de 2e helft opdagen) een goed gevulde reserve bank.
Na een aantal minuten aftasten was echter al snel duidelijk dat wij een stuk feller waren dan Quick Boys. Zij hadden duidelijk ontzag voor hun tegenstander.
De doelstelling was om snel druk op de bal te zetten bij balbezit tegenstander, wat helaas niet door iedereen werd toegepast. Zodoende dat Quick Boys toch nog vaak hier onderuit kwam. Echter in balbezit kwamen we met name aan de linkerzijde met Aysha en Corine heel goed op met uitstekende voorzetten. Eén ervan kreeg Neline helaas niet goed onder controle, in plaats van deze in 1x met binnenkant voet in te schieten werd de bal deels geschampt. Dit had na ca. 15 minuten zeker de 1-0 moeten zijn.
Na een aantal spelden prikken kregen we in de 26e minuut een strafschop, nadat Dieneke gevloerd was in de 16. Deze werd nagenoeg recht door het midden ingeschoten door Sandy. 1-0.
Geen 2 minuten later de 2-0 door Corine uit een voortrek van Neline. Zij lobte de bal over de keepster van Quick Boys heen, die er nog wel met haar vingertoppen aanzat maar dit mocht niet baten. Waarschijnlijk heeft zij bij deze actie haar pink gekneusd, want zij kon helaas de wedstrijd niet verder voortzetten en werd gewisseld door een veldspeelster.
Na de 2-0 was wel duidelijk dat we deze wedstrijd niet zouden gaan verliezen. We zaten overal kort op met allemaal 100% inzet.
Goed doorzetten en afronden van Sandy en Meike brachten de ruststand op 4-0. Dit was vooraf niet geheel ingecalculeerd, maar het krachtverschil was wel duidelijk aanwezig op het veld. Toch mag wel worden gezegd dat, ondanks de tussenstand, de meiden van Quick Boys wel bleven voetballen en niet de kopjes lieten hangen. In de tussentijd waren Emma, Marith en Kyra in het veld gekomen voor Meike, Neline en Malou.
Met een 4-0 voorsprong met een goed gevoel de rust in. De enige boodschap die werd meegegeven, was om nog meer te voetballen en zorgen dat je zoveel mogelijk in balbezit blijft.

Helaas werd deze boodschap niet door een ieder overgenomen, want we waren nog geen 5 minuten bezig op Quick Boys kon tegen scoren. Moet wel worden gemeld dat Aysha van te voren werd gehaakt, maar jammer genoeg werd dit door de scheids niet opgemerkt. Leuk om ook even Aysha’s woorden te vermelden “ik vind u een goede scheids, maar dit keer was het toch een verkeerde beslissing”. Zo kan het ook gezegd worden, als je het ergens niet mee eens bent!
Dit tegendoelpunt bracht de meiden niet van slag. Ook de vele positiewisselingen hadden niet echt invloed op het spel. Per week zie je dat het team beter op elkaar is ingespeeld en dat dit het spel ten goede komt. Ook alle posities kunnen door meerdere worden ingevuld. Klasse meiden en de complimenten.
Buiten een enkele aanval van Quick Boys was het meer éénrichtingsverkeer richting het doel van de tegenstander. Dat de einduitslag, door 2 doelpunten van Sandy en 1 van Aysha (loon naar werken), bleef steken op 7-1 was meer te danken aan onze eigen scherpte.

Al met al een uitstekende wedstrijd en een terechte overwinning. Ook de complimenten aan het adres van de tegenstander dat zij, ondanks het verschil, bleven voetballen en de wedstrijd sportief uitspeelden. Succes verder in de competitie.
Dit weekend nog even nagenieten en vanaf maandag weer richten op de volgende wedstrijd. Hopelijk weer net zoveel publiek als bij deze wedstrijd. Dank voor een ieder zijn aanwezigheid en ondersteuning.