HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 vergeet zichzelf te belonen tegen IJzendijke

Voetbal is een sport waar de beste ploeg niet altijd wint. Dat maakt het spel zo mooi omdat het onvoorspelbaar is, maar voor de verliezende ploeg is het ook super zuur. Dat deze wedstrijd nadelig afliep is hartstikke zonde, maar de ploeg van Wim Bouckaert liet een uitstekende wedstrijd zien waarin het minimaal twee klassen beter speelde dan in de ontmoeting van de week daarvoor tegen RVVH.

Op het hoge gras diep in Zeeland werd er om 15.00 uur afgetrapt tegen de plaatselijke VV van IJzendijke. Het halve dorp was uitgelopen en dus was het lekker druk langs de zijlijn. Het was Rijnvogels wat het spel dicteerde op deze lastig te bespelen grasmat. Dit zag je overigens niet af aan het veldspel van de bezoekers. Geduldig en met lef werd er naar voren gespeeld en wanneer de bal verloren ging werd er direct goed druk gezet op de laatste linie van de blauw-witte thuisploeg. Waar goalie Wendel van Riemsdijk een goede bal pakte kwam Jannette van Belen na een klein kwartiertje een teenlengte tekort na een goede voorzet van Claudia Owel. Bijna de openingstreffer op de borden en even later werd een uitstekende hakbal van Claudia Owel uit een corner van Louise Sloos van de lijn gehaald door de thuisploeg. Het was Rijnvogels wat de klok sloeg zo dicht bij de Belgische grens en na een mooie steekpass van Yara Haasnoot had Claudia Owel 1 op 1 met de keepster de openingstreffer moeten maken. IJzendijke zette daar enkele speldenprikjes uit corners tegenover. De Rijnvogels defensie werkte goed samen met een uitblinkende Anna Parlevliet die veel corrigerend werk verrichtte.

Met de brilstand de rust in. Zonde gezien het aantal kansen, maar de tweede helft moest het goed komen. Desondanks kwam Rijnvogels iets minder uit de kleedkamer dan gewenst en IJzendijke kon weer enkele plaagstootjes plaatsen zonder dat het echt gevaarlijk werd. Juist op het moment dat Rijnvogels de touwtjes weer in handen had was de eerste echte uitval van de Tieke dames direct raak. De spits van IJzendijke (een uitstekende speelster) brak door de Rijnvogel defensie heen en bleef ijzig kalm oog in oog met sluitpost Wendel van Riemsdijk. Het lobje werd nog getoucheerd, maar onderkant lat vloog de bal toch binnen.

Even later was het Bente Boogaard die haar klasse liet met een mooie individuele actie. Fantastische aanname met de borst waardoor ze zich gelijk vrij speelde, maar haar volley spatte uit een op de lat. Zonde, het had een mooie beloning geweest voor het goede spel van onze nieuwe aanwinst. Na een uur ging Rijnvogels steeds meer risico’s nemen en dat resulteerde in gevaar voor het vijandelijke doel. Claudia Owel brak door op rechts, de uitstekend ingevallen Loraine Kuijt liep de verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden maar de bal ging er maar niet in. De aanvoerder van IJzendijke groeide in de wedstrijd en kopte alle ballen naar lieve lust weg. Het was razend spannend op en rond het veld, want Rijnvogels bonkte op de deur, maar IJzendijke weigerde open te doen. Claudia Owel brak weer eens door op rechts en gaf de bal hard voor. Loraine Kuijt kwam aan gestormd maar kwam een centimeter te kort voor de verdiende gelijkmaker. Aan de andere kant counterde de thuisploeg naar hartenlust maar Anna Parlevliet, Anique van der Klaauw en de ingevallen Lisan Kranenburg wisten dit steeds onschadelijk te maken zodat de rest van het elftal kon blijven voetballen. Yara Haasnoot en Claudia Owel braken door, maar waren beiden te gehaast in hun keuze om van ver op doel te schieten.

Rijnvogels bleef op zoek gaan naar die verlossende treffer. Deze leek er toch echt te gaan komen. Een inzet van Loraine Kuijt en Louise Sloos verdween in de handen van de doelvrouw van dienst. Als de tijd bijna voorbij is, hebben we altijd nog Tirza Kromhout die op deze momenten op staat. Op sierlijke wijze stuurde ze twee verdedigers het bos in, maar bij de derde werd ze op het allerlaatste moment uitstekend verdedigd.

Helaas, Rijnvogels moet het nog steeds zonder punten doen in de hoofdklasse. Deze wedstrijd had gewonnen of gelijk gespeeld moeten worden. Ondergetekende is ontzettend trots op deze meiden. Het veldspel was een wereld van verschil ten opzichte van vorige week. Er werd weer gestreden voor elke meter en dat maakt dit team zo bijzonder en speciaal. De wetten van de hoofdklasse zijn echter anders dan die van de 1e klasse. De tegenstander heeft aan twee of drie kansen genoeg om te scoren. Rijnvogels creëerde zeven kansen en tal van mogelijkheden, maar de bal ging er helaas niet in. Uithuilen en opnieuw beginnen, want volgende week staat de derby tegen Ter Leede op het programma. Er is denk ik geen betere wedstrijd om de ban in de hoofdklasse te breken…

Statistieken: 
’56 1-0 IJzendijke

Meer foto’s via: IJzendijke VR1 – FC Rijnvogels VR1 

01/10/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media