Standaardsituaties nekken sterk Vrouwen 1

Details beslissen leuke schouwspel

Rijnvogels is helaas uitgeschakeld in de landelijke KNVB Beker. De wedstrijd tegen Wartburgia, één van de topteams van Nederland, kwam eigenlijk iets te vroeg na de winterstop. De ploeg van Wim Bouckaert moest gehavend en niet geheel fit aan de aftrap verschijnen. Ondanks dat je misschien zou denken dat het ingraven en de huid zo duur mogelijk verkopen zou worden, was dat zeker niet het geval. Rijnvogels speelde een uitstekende wedstrijd, was in fases van de wedstrijd gelijkwaardig aan Wartburgia en miste in de eerste helft wat stootkracht om voor een sensatie te zorgen. Drie corners in het eerste kwartier na rust zorgden voor de beslissing in de wedstrijd.

Het was lekker druk langs de lijn op een fris maar zonnig sportpark Drieburg. Heerlijk weer om te voetballen. Na even wat minuutjes aftasten in de nieuwe formatie ging Rijnvogels in de eerste helft eigenlijk als een speer. Het centrum van Wartburgia werd redelijk vast gezet en hierdoor moesten de backs de opbouw verzorgen. Zij hadden daar duidelijk moeite mee en dus had Rijnvogels haar huiswerk goed gedaan. De Amsterdammers kregen na een minuut of vijf een flinke mogelijkheid, maar daar bleef het enigszins ook wel bij in het eerste bedrijf. De huidige nummer twee van de topklasse had vaak al vroegtijdig balverlies en Naomi van der Horst, Loraine Kuijt, Jannette van Belen, Jeanny Harders en Ramona van der Harst konden regelmatig ten strijde trekken. Met iets meer zelfvertrouwen had Rijnvogels wel voor een goaltje of twee kunnen zorgen. Waar Anouschka Wolvers net voor de verdediging de lijnen uitzette had het centrale duo met Anique van der Klaauw en Bente Boogaard samen met goalie Brenda van den Berg een redelijk rustige eerste helft. De backs Joni Schenk en Claudia Owel vochten mooie duels uit met hun directe tegenstanders, de smaakmakers van de thuisploeg.

In de loop van de wedstrijd ontspon zich een mooi duel, waarbij Rijnvogels echt de complimenten moet krijgen. Met zoveel meiden die nog niet zoveel basisminuten hebben gemaakt voor de winterstop gelijk zo’n prestatie afleveren, kan alleen maar met applaus worden onderschreven. Rijnvogels voetbalde goed mee en had geen moeite met het hogere tempo van de topklasse waar Wartburgia zicht heeft op de landstitel.

De brilstand in de rust gaf Rijnvogels nog meer vertrouwen. Wartburgia had na de thee ingegrepen, maar kon nog steeds geen vuist maken. Drie corners in een kwartier waarbij de bal slecht werd verwerkt deden Rijnvogels de das om. De wetten van de topklasse zullen we maar zeggen. Nul kansen tegen en drie goals om de oren. De wedstrijd was binnen een mum van tijd beslist op details. Toch gaf Rijnvogels niet op en investeerde in zichzelf. Met Lisan Kranenburg in de ploeg ging Rijnvogels één op één spelen achterin om die verdiende treffer nog te forceren. De ingevallen Lavinia Poku had met een goede individuele actie een treffer kunnen maken, maar trof de doelvrouw op haar pad. Rijnvogels bleef het proberen, moest af en toe ook ver terug maar bleef knokken totdat in het laatste kwartier de tank echt wel leeg bleek te zijn. Een counter in de laatste minuten leverde ook nog een vierde Amsterdamse treffer op.

De ene 4-0 nederlaag is de andere niet. Waar Rijnvogels vorig seizoen met dezelfde cijfers klop kreeg, bleek de topklasse echt nog een eind weg te zijn en was overleven in de hoofdklasse het devies. Nu is dat wel anders. Ondanks de uitslag was het een zeer positieve middag, waar speelsters die voor de winterstop niet veel basisminuten hebben gemaakt een dikke voldoende scoorden. De ploeg zet stappen. Dat is een cliché maar wel eentje die waar is. Petje af voor de sterke wedstrijd, jammer dat we hierdoor niet tegen PEC Zwolle mogen spelen maar dat maken we volgende week ruimschoots goed. De gehele selectie, staf en sponsorgroep gaat namelijk op trainingskamp naar Albufeira in Portugal. Na maanden van voorbereiding beloven het vier geweldige dagen te worden met prachtig weer. Heerlijk genieten, leuke activiteiten doen en voetballen op absolute toplocaties. Donderdag spelen onze meiden bijvoorbeeld een wedstrijd tegen Guia FC, wat uitkomt op het tweede niveau van Portugal. Samen stappen zetten, zodat we samen in mei voor het hoogst haalbare gaan.