Vrouwen 1 | Solide overwinning Vrouwen 1

Een voor Rijnvogels compleet nieuwe tegenstander bezocht deze week de Kooltuin. DSE is promovendus uit de zondag hoofdklasse en heeft tot nu toe één wedstrijd kunnen winnen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat DSE niet in zijn schulp zou kruipen, maar vrij uit probeerde te voetballen. Na 5 minuten was er nog geen echte dreiging aan beide zijde geweest, waarmee gezegd kan worden dat het gelijk opging. Toch is het Rijnvogels dat langzamerhand de controle over de wedstrijd kreeg en dat resulteerde in een goede kans over de rechterkant, waar Kim Zethof een scherpe voorzet kan geven. Helaas is het Rijnvogel been dat komt inglijden te kort om de bal te beroeren. De eerste helft kabbelt voort, Rijnvogels dicteert, maar creëert geen echte kansen, Na 20 minuten is er wel een gevaarlijk moment voor het doel van Rijnvogels, maar gelukkig was daar de reddende engel Lisanne Wallaard om de bal van de lijn te halen. Een paar minuten later krijgt Romy Speelman de bal voor haar voeten en haalt maar eens uit van 20 meter. Haar schot wordt gepareerd door de DSE doelvrouw. Tot de rust zijn er aan beide kanten geen gevaarlijke momenten, al scoort Rijnvogels vlak voor rust via een mooi opgezette aanval, de grensrechter steekt blijkt later onterecht de vlag omhoog en de scheidsrechter ging daar in mee. Ruststand 0-0 .

Na rust een gretiger Rijnvogels dat de tegenstander direct naar achteren drukt en echt aanspraak mag maken op een doelpunt. Gelukkig krijgt Rijnvogels wat het verdient. Kitty Susan breekt de wedstrijd in de 53e minuut met een geplaatst schot open. Na dit doelpunt kan Rijnvogels het snel afmaken. Vanuit een corner komt de bal voor de voeten van Daphne in ‘t Veld. Haar inzet gaat helaas over. Rijnvogels laat dan de teugels wat vieren en dat stelt DSE in staat meer voor het doel van Rijnvogels te komen. Gelukkig komt het ongeschonden door deze lastige fase van de wedstrijd heen. Even is er een hoop commotie aan de kant bij DSE er zou hands gemaakt zijn in het strafschop gebied van Rijnvogels en eerlijkheid gebied te zeggen dat dat ook zo was. De scheidsrechter besloot hier geen strafschop voor te geven en daar komt Rijnvogels goed mee weg. Rijnvogels kan de druk op het doel van DSE gelukkig weer opvoeren en dat resulteert in de 71e minuut tot een doelpunt van Kim Zethof. Zonder na te denken plaatst ze de bal in de lucht tussen een verdediger en de keepster heen. Een bevrijdend doelpunt niet alleen voor Rijnvogels , maar hopelijk ook voor haarzelf. Even later is er nog een mooie actie van Justine Jansen die drie speelsters van DSE laat staan. Helaas wil het schot er niet in. De laatste kans is voor speelster van de wedstrijd Romy Speelman, die een bal van Kim Zethof via Kitty Susan bij haar ziet komen. Ze haalt uit maar het schot gaat net over.

Een hele belangrijke maar ook goede overwinning van de vrouwen van Rijnvogels, die weer omhoog kunnen gaan kijken, want bij winst volgende week kunnen ze een flink aantal plaatsen stijgen op de ranglijst