HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Smadelijke nederlaag van het eerste

EERSTE DOOR QUICK BOYS 2 TE KIJK GEZET

Bekeravontuur van korte duur

Het klonk wat cynisch toen een trouwe supporter van Rijnvogels 2 sprak: ‘Ze hadden ons tweede moeten sturen want die wonnen twee weken geleden wel van Quick Boys 2’. De man toog evenals vele supporters gedesillusioneerd huiswaarts na de oorvijg die de reserves van Nieuw Zuid (4-1) aan de Katwijk Binse tak van voetballend Katwijk hadden uitgedeeld. Het moet net zo’n schok zijn geweest als het op non-actief zetten van trainer Hein van Heek alhoewel sommigen dit al hadden zien aankomen. Het bracht in ieder geval geen schokeffect teweeg in de prestatie die de vogels op de mat legden. Soms heb je dat wel eens al een trainer achter de coulissen verdwijnt maar de vogels daarentegen fladderden zoekend rond in de duinpan.

Quick Boys 2 had in principe niets te verliezen en gingen ongedwongen en gretig het duel aan. Binnen de minuut lag de bal al achter doelman Wesley de Ruiter toen de defensie er bepaald niet jofel uitzag en Martijn Rog (zoon van) de score opende. De roodwitte wekker bleek echter nog niet afgegaan want vijf minuten later mocht Jim Gilissen zomaar de 2-0 binnen schuiven. Bij het Quick Boys publiek – voor een wedstrijd van het tweede zeer ruim opgekomen- gonsde het verbaasd en voldaan. Wat gebeurde hier allemaal? Een vraag die de vogelaanhang zich ook vertwijfeld stelde. De aangeslagen vogels waren niet in staat om het spel in handen te nemen en creëerden zich amper een fatsoenlijke kans. De gastheren waren echter los en verzuimden de score op te voeren. Het was toch Martijn Rog die voor de thee er nog eentje in prikte en met 3-0 kwamen de Kooltuinmannen er nog genadig af.

Zou de tijdelijk eerste trainer Huig Hoek zijn team nog aan de praat kunnen krijgen in het tweede bedrijf? Hij bracht in ieder geval Romano van der Stoep in ten koste van Wouter Soomer en Jim Havenaar werd vervangen door Robbin van Dijk. Het oogde in ieder geval allemaal iets meer gedreven dan voor de rust. Er werd meer op de blauw-witte helft gevoetbald en er kwamen nu wel kansen. Mart Spierdijk kopte over en Robbin van Dijk zag zijn schuiver door doelman Pim van der Plas net naast getikt. Na een vrije trap van Van der Stoep viel dan toch de treffer die een prikkel was om op jacht naar meer te gaan. Het was Pieter van den Breggen (of Mart Spierdijk volgens de speaker?) die de bal binnen liet hobbelen. De Boys moesten steeds vaker terug en kwamen minder aan offensieve daden toe daar waar de drang bij de Rijnvogels er wel was om een afgang te voorkomen. Romano van der Stoep, Joost Leonard en Robbin van Dijk waren er dichtbij maar na een counter viel de treffer aan de andere kant. Bij een eventuele 3-2 had het nog een wedstrijd kunnen worden maar het werd 4-1.  Dat Hamza Boukhari de bal in duidelijke buitenspel positie ontving was blijkbaar aan de leiding ontgaan. In eerste instantie pareerde De Ruyter het schot maar de rebound was voor Luuk Steenbergen die hiermee nog een extra scheutje zout in de rood-witte wonde strooide. Wat is het medicijn om de Kooltuinclub weer op het spoor naar de broodnodige resultaten te zetten? Resultaten die nodig zijn om van de onderste sporten van de competitieladder te ontstijgen?

FC Rijnvogels: Wesley de Ruyter, Oliver Rifai, Kevin Wijmer, Mart Spierdijk, Wouter Soomer (46: Romano van der Stoep,), Piet van den Breggen, Luuk Slegt (68: Ivailo Staal), Ryan Lugtigheid, Jim Havenaar (46: Robbin van Dijk), Joost Leonard, Joey Lauhouh.

 

 

12/11/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media