HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Slecht begin van het tweede

VALSE COMPETITIESTART VAN HET TWEEDE

Het seizoen is voor de mannen van Stefan Schaafsma bepaald niet florissant begonnen. Tegen promovendus Forum Sport werd met 0-2 in het zand gebeten. Het is niet alleen de nederlaag die enigszins pijnlijk aanvoelde maar het vertoonde spel was niet om echt over naar huis te schrijven evenals de week ervoor tegen Scheveningen. In het bekertoernooi toonde het team tegen Nootdorp wel over voetballend vermogen te beschikken en te kunnen scoren.

Was het de vroege openingstreffer van Leo Dijkhuizen die het vervolg van de wedstrijd zou bepalen? Het is de huiskamervraag die niet te beantwoorden is. Feit is in ieder geval dat het een moeizame wedstrijd werd waarin slechts sporadisch kansen werden afgedwongen. Het gepromoveerde team uit Voorburg speelde frank en vrij en was overwegend de bovenliggende partij. Het aantal corners in het voordeel van de blauwen liep vrij hoog op de teller op. Treffers leverden deze niet op maar zorgde wel voor de nodige hachelijke situaties in de vogeldefensie. Slechts een schot van Leon Houwer dat via de lat over ketste had de gelijkmaker kunnen betekenen. Tot aan de thee bleef de schade beperkt tot die ene treffer.

In het tweede bedrijf startte de thuisclub energiek en zag een kopbal van Robbin van Dijk over vliegen. De Forummers beantwoorden dit met een snelle uitval via de bijna niet te stuiten linkerspits Ton Bijen maar zijn pass op Dijkhuizen eindigde in een scherpe inzet dat rakelings voor het doel van Gert Jan Vlieland voorlangs sneerde. Diezelfde Vlieland stond kort daarop een tweede treffer in de weg en hield zijn ietwat dolende team in de race. Ook de paal hielp de Katwijkse sluitpost een flink handje. Toch bleven de vogels daar waar mogelijk jagen op de gelijkmaker maar Thijs van Kruistum werd in kansrijke positie door sluitpost Tim van der Vlist via een botsing gestuit. Het uurwerk tikte verder en de ampele pogingen van de gastheren die naarstig naar dat ene puntje bleven zoeken verzandden in goed bedoelde pogingen en de dadendrang naar voren werd bij het scheiden van de markt afgestraft. Guus van der Held dook de vrije ruimte in en met een beheerste boogbal besliste hij de wedstrijd. Geen beste start dus van het tweede dat aanstaande zaterdag op bezoek gaat naar Noordwijk. De borst kan nat worden gemaakt want de buren uit het andere kustdorp kende een geweldige start door Jodan Boys alle hoeken van het veld te laten zien.

 

 

24/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media