Simpele zege op EDO

SIMPELE ZEGE OP EDO

Het op een na laatste oefenduel tegen de Haarlemse eersteklasser leverde een vrij simpele en royale overwinning voor de Vogels op. Bij de rust was het duel al beslist (4-0) en het tweede bedrijf leek derhalve een formaliteit. Een min of meer lucky goal van Luuk Slegt betekende de 5-0 eindstand.

De Haarlemse opponent was met name in de eerste helft geen sparring partner zoals in vorige wedstrijden waarin tegenstanders van formaat werden bestreden. Pas in de tweede helft gingen de bezoekers aardig mee voetballen zonder echt gevaarlijk te worden. De vogeldefensie liet in 90 minuten geen enkele kans toe en leek doelman Jeffrey Verkerk een vrij werkeloze avond toebedeeld. De middenvelders en de frontlinie combineerden er in een behoorlijk tempo lustig op los. Het leidde al in de 4e minuut tot een vroege openingstreffer. De aanval begon op links bij Joey Lauhouh en via een paar schijven liet Ryan Lugtigheid doelman Jorin Albers de eerste opraap uit het net maken. Pieter van den Breggen knikte kort daarna uit een hoekschop de 2-0 binnen en alles wees er toen al op dat het een ongelijke strijd zou gaan worden. Een vlotte combinatie door het midden werd door Ryan Lugtigheid koeltjes tot 3-0 gepromoveerd en nog voor de pauze was het kwartet reeds vol gemaakt. Na een verre dieptepass kreeg Jim Havenaar vrije doortocht richting het EDO hok en schoof het leer beheerst in de touwen. EDO had hier vrijwel niets tegenover kunnen stellen.

Zoals gezegd kwamen de gasten na de thee wat beter in de wedstrijd en het duel werd iets evenwichtiger. Of was het de thuisclub zie op haar lauweren ging rusten? Nee dat bepaald niet maar de schwung van het eerste bedrijf was minder te bespeuren. In de dying seconds kwam een voorzet van Jaap van Duyn in hartje zestienmetergebied en op nauwelijks waarneembare wijze wist Luuk Slegt het handje doelpunten vol te maken. Aanstaande zaterdag het laatste oefenduel tegen zaterdag hoofdklasser Berkum. De wedstrijd op de Kooltuin begint om 14.30 uur.