HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Seizoensouverture van het tweede klonk heerlijk

Tweede opent seizoen met knappe zege

 

In de eerste wedstrijd van het seizoen was de tegenstander niet de eerste de beste, namelijk Excelsior Maassluis. Jaar in- jaar uit- een van de topteams in de afdeling.

De 4-2 zege mag dan ook als zeer verdienstelijk worden bestempeld.

 

De tricolores mogen dan wel over een prima voetballend team beschikken maar het rendement was ten opzichte van hun bij vlagen goede spel ondermaats. Dat van de Kooltuinboys lag hoger. Het vogelteam, op diverse plaatsen met nieuwe gezichten had aanvankelijk moeite met de openingsfase waarin de bezoekers domineerden maar gaandeweg kreeg het team van de nieuwe captain Leon Houwer grip het duel. Zij speelden geconcentreerd en de taken goed uitvoerend. Nadat het eerste Maassluisje briesje was overgewaaid en Kevin de Jong van afstand de lat had geraakt en Roy van Leeuwen doelman Ahmet Erol had getest, was het raak. De snelle Timon van Duijn bereidde fraai voor en Kevin de Jong knikte van dichtbij binnen, 1-0. De tweede treffer schreef Timon zelf op zijn naam en mocht er zijn. Eigenlijk een onverwachte situatie die 2-0 voorsprong. Eerlijk gezegd ook enigszins tegen de verhouding in. Overigens had de marge nog ruimer kunnen worden maar  de solo van Roy van Leeuwen strandde op de uitgelopen Erol. Het is de verdienste van de vogeldefensie dat zij nauwelijks enige kansen weg gaven en doelman Arie van der Niet niet in de problemen is geweest,

 

Binnen de minuut na de hervatting sloegen de gasten vis Guylian Gillet al toe die een voorzet fraai in de bovenhoek binnen knikte, 2-1. Oeps, Zou het net als vorig seizoen weer fout gaan als er diverse keren een 2-0 voorsprong werd prijs gegeven? Neen, binnen dezelfde minuut kwam het antwoord al. Roy van Leeuwen bracht het leer op maat voor en wederom was het Kevin de Jong die letterlijk en figuurlijk het koppie erbij hield, 3-1. Vanaf dat moment leken de vogels een gewonnen wedstrijd te spelen. De controle was er en de glans bij de tricolores raakte er een beetje af. Bij een goede aanval door het midden brak Roy van Leeuwen door en nu wist hij sluitpost Erol wel te passeren en zijn team in een zetel schietend, 4-1. Toch deden de bezoekers namen O’brean Cronie  met een fraaie boogbal nog iets terug maar toen was de koers al gelopen en werd de buit in de slotfase gekoesterd.

22/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media