HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Ruime overwinning voor Vrouwen 1 tegen LYRA

Een gedisciplineerd spelend Vrouwen 1 boekte op deze regenachtige woensdagavond een keurige 6-1 overwinning op LYRA. Het was Rijnvogels wat van de eerste tot de laatste minuut de dienst uit maakte op De Kooltuin.

De nieuwe krachten, de jeugdige talenten en de al bestaande groep meiden hebben allemaal ruim de tijd gekregen om zich te laten zien en geven de keuzeheren langs de kant genoeg om uit te kiezen. Rijnvogels kwam al snel in het spel en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal in het netje lag. Het was Bente Boogaard die met een geslepen actie de verdediging te slim af was en oog in oog met de keeper haar klasse toonde. Loraine Kuijt, terug van haar avontuur op Nieuw Zuid, liet ook zien een neusje voor de goal te hebben door daarna tweemaal precies op de juiste plek te staan.

De goals volgden elkaar op. Louise Sloos liet met twee mooie doelpunten zien het nog niet verleerd te zijn. Een mooie knal in de lange hoek van afstand en daarna een bekeken stifje lieten het aanwezige publiek even opveren van de banken.

De energie stroomde weg bij de hardwerkende bezoekers, maar toch kregen ze loon naar werken door middel van een doelpunt. Er was even geen druk op de bal en daarna stonden de rood-witten uit De Lier binnen een mum van tijd alleen voor de goal van de thuisploeg.

Het slotakkoord was uiteraard voor ons vlaggenschip. Een mooie aanval en dito combinatie op de rechterflank mondde uit in een keurige voorzet, waarna Yara Haasnoot haar goede wedstrijd bekroonde met een keurige schuiver na een goede aanname.

De eerste stap richting de hoofdklasse in de vorm van een oefenwedstrijd is gezet. Dit weekend begint de landelijke KNVB beker en dat is altijd een mooie maatstaf. Tussendoor ook nog een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Politie Elftal en dan begint het echte werk. Op naar zaterdag, wanneer kersverse topklasser RCL ons ontvangt op hun sportpark.

Statistieken:
’11 1-0 Bente Boogaard
’23 2-0 Loraine Kuijt
’28 3-0 Loraine Kuijt
’46 4-0 Louise Sloos
’49 5-0 Louise Sloos
’55 5-1 LYRA
’78 6-1 Yara Haasnoot

30/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media