MO11-2: Ruime overwinning voor de MO11-2

Wedstrijdverslag Voorschoten ’97 MO11-2 tegen FC Rijnvogels MO11-2 van zaterdag 3 november 2018.

Het is vroeg op de zaterdagochtend als we in de kou weer op het veld staan. Ilse keept de eerste helft. De meiden weten dat Voorschoten een pittige tegenstander is, ze hebben al veel goals uit hun eerdere wedstrijden, maar onze meiden hebben er zin in. De kou doet de meiden goed, want ze gaan direct voortvarend van start en na een mooie actie van Tessa weet Jennifer de eerste goal te scoren! Na weer een paar minuten weet Tessa ook zelf nog te scoren (met een klein beetje hulp van de keeper, maar een goal is een goal!). Ilse weet met een heel mooie redding de 1-2 uit te stellen maar na de eerste time-out (waar Chantal, a.k.a. “de Tank” een kleine waarschuwing kreeg omdat ze een meisje bijna vliegles gaf 😉) viel dan toch de eerste tegengoal van Voorschoten. Jennifer weet de stand bijna op 1-3 te krijgen, maar de keeper van Voorschoten weet de bal toch uit het doel te houden. Mila schiet de 1-3 keurig binnen via binnenkant paal. Voor rust heeft Rijnvogels meerdere kansen maar de keeper van Voorschoten vond het wel even welletjes geweest en wist ze er allemaal uit te houden.

Met een stand van 1-3 gaan we de rust in en wisselt Milou van plek (en shirt en broek en handschoenen) met Ilse.

In de tweede helft volgen er weer wat kansen aan de kant van Rijnvogels en een flinke van Voorschoten, die gelukkig in de zijkant van het doel terecht komt. Mila weet uiteindelijk de 1-4 erin te tikken. In de time-out nog even een korte peptalk en op naar het laatste stukje wedstrijd. Mila (zo horen we later want het was een beetje “hudjemudjevoetbal”) tikt de 1-5 binnen. De meiden van Voorschoten zijn het helemaal niet gewend om zoveel tegengoals te krijgen en zijn echt een beetje overdonderd door onze meiden. Jennifer scoort de 1-6 en Fenna weet de 1-7 te maken door een mooi schot in de rechterbovenhoek. Uiteindelijk maakt Mila de laatste goal via binnenkant paal. Met 1-8 verlaten we het veld. De volgende teams staan alweer klaar, dus het penaltyschieten doen we op een ander veldje. Het was een mooie ochtend in Voorschoten!