HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Ruime nederlaag, maar een mooie en leerzame ervaring voor Vrouwen 1

 

De eerste wedstrijd ooit tegen een Eredivisie team is voor Rijnvogels een leerzame en harde les geworden. Ondanks dat de einduitslag niks aan het toeval overliet, was het voor Rijnvogels een nuttige wedstrijd. Over klasse verschil valt niet te twisten, maar de oefencampagne van de Kooltuinbewoners telt niet voor niets zowel eredivisionisten als 1e klassers. Aan alle scenario’s wordt de ploeg blootgesteld en het is goed om het durven te voetballen tegen een dodelijke ploeg te oefenen. Want dat een foutje een kolfje naar de hand van de Alkmaarse eredivisionist is, werd goed duidelijk deze avond. Einduitslag: 0-9

De ploeg van Wim Bouckaert was in de beginfase te lief voor de bezoekers. Binnen een minuut 0-1 achter en daarna lieten vier standaardsituaties de ploeg uit Alkmaar weglopen.

Toch had Rijnvogels ook een goal verdiend. Tirza Kromhout ontbeerde wat kracht in de afronding en Claudia Owel had tweemaal een treffer op de schoen maar faalde in de afronding. Ook aanvoerder Anique van der Klaauw was dichtbij een persoonlijk hoogtepuntje. De grote kans kwam in de slotfase, maar de doorgebroken Jannette van Belen kon Tirza Kromhout voor de goal net niet bereiken. Een goaltje had Rijnvogels zeker verdiend.

Alkmaar profiteerde van elk foutje en counterde op een geweldige snelheid naar de goals. Ook enkele prachtige aanvallen werden goed gepareerd door de defensie en keepster Danielle Hornes.

De ploeg heeft keihard geknokt en heeft op geen enkel moment de handoek geworpen. Leerpunten zijn om medogelozer te worden in duels en ook onder extreme druk durven te voetballen. Fouten die nu gemaakt worden maken je straks in de hoofdklasse sterker. De ploeg is pas tien dagen in training en heeft al mooie dingen laten zien. Ook is het mooi dat de groep steeds completer wordt. Zo maakte ook Lavinia Poku (gerevalideerd na een opgelolen meniscus blessure bij haar vorige club) haar eerste minuten in het Rijnvogels shirt en komen er nog wat meer spelers aan. Donderdag beleefd de gehele selectie een uniek teamuitje waarover later meer, zaterdag tegen 1e klasser LYRA en dan volgende week weer zo’n mega uitdaging tegen ADO Den Haag. In het stadion. Hoe mooi is dat. De oefencampagne wordt afgesloten tegen SEP uit Delft. En dan start de beker, onze trouwe volgers kunnen dit seizoen mooie dingen verwachten van deze sterke en talentvolle groep.

21/08/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media