HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO14-3: RKDEO een letterlijk maatje te groot voor de onzen

Vorige week werd er in Den Haag tegen koploper WIK wel een nederlaag geleden, maar de manier waarop FCR weerstand bood, gaf hoop voor de komende wedstrijden. RKDEO uit Nootdorp stond (ook) niet zo hoog op de ranglijst dus dit zou weleens een makkie kunnen worden.

Wellicht dat er daarom niet heel scherp gestart werd. Op alle fronten vergaten we ons mannetje te dekken en daardoor liepen we van meet af aan achter de feiten aan. Toch bood het eerste sprintduel voorin van Arres nog wel perspectief, maar dat bleek te berusten op valse hoop. De gemiddelde leeftijd van de jongens van RKDEO zal een paarjaar hoger gelegen hebben als die van onze JO14-3. Achterin stond een jongen die overal heerste. Tyrell met zijn snelheid en Arres met zijn duelkracht boden nog wel weerstand, maar waren niet opgewassen tegen deze knul. Toch was dat niet eens de grootste jongen. De tegenstander van Nick zal ook bijna 15 geweest zijn en dat verschil (Nick is pas 11) is veel te groot. Mede daarom kwam FCR geen moment in de wedstrijd.
Wessel heeft nog steeds te veel last van een blessure en daarom nam Tijn de plaats onder de lat in. Ook Rand was afwezig vanwege een blessure, maar ondanks dat hadden we toch nog twee wissels. Sem en de jonge Renzo namen als eerste plaats in de dug-out. Zij moesten toezien hoe RKDEO steeds meer de overhand kreeg op het veld. FCR smeet met de krachten, maar kon niet voorkomen dat de Nootdorpers twee keer snel achter elkaar scoorden. De eerste échte kans voor onze jongens was voor Arres. Hij had een prima schot richting de lage hoek, maar de keeper had een uitstekende redding. Het bleek achteraf de enige echte kans voor de thuisploeg. Met een 0-2 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Dat Guilliano en Jan niet tevreden waren over de eerste helft dat mocht wel duidelijk zijn. Alles wat zij vóór de wedstrijd voorspelden en vertelden kwam uit. Helaas was het aan dovemans oren gericht, dus konden de trainers in de rust weer van voor af aan hun speech afsteken. Teveel jongens liepen uit hun positie, teveel waren er onder de indruk van het fysiek van de tegenstander en te weinig legden (gezonde) agressie in hun spel. De tweede helft ging van start en leverde eigenlijk hetzelfde spelbeeld op als de eerste. RKDEO kon inderdaad niet zo heel goed voetballen, maar waren overal op het veld gewoon 1 of 2 jaartjes ouder en sterker. Af en toe combineerden de jongens van de JO14-3 er lustig op los en dat zag er dan ook meteen goed uit. Dat is de juiste manier om zo’n tegenstander te bestrijden. Twee keer werd er nog gescoord die tweede helft. Nu was het Nick die op doel stond en ook hij was niet bij machte om z’n hok schoon te houden. Opvallend was wel dat de jongste telg van de JO14-3 zich niet zomaar liet “piepelen” door de grotere tegenstander. Beetje shirtje vasthouden en tacklen is wat hij deed. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en had (positieve) gif in zijn spel.

De JO14 competitie is bedoeld om de leeftijdsverschillen kleiner te maken, maar het tegenovergestelde gebeurt. Met tegenstanders die allemaal groter en ouder zijn, is het voor onze JO14-3 (de JO14-4 heeft dezelfde problemen) lastig voetballen. En ook met de reisafstanden die dit seizoen afgelegd moeten worden, worden de Rijnvogels niet blij. Nog een paar matches tot de winterstop waarna er een nieuwe competitie indeling plaats zal vinden. Tot die tijd moeten we er het beste van maken beginnende a.s. zaterdag uit tegen Woerden JO14-3. Thuis gingen we met 1-6 kopje onder. Tijd voor revanche! Aftrap is 10.15 uur.

03/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media