HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels winnen oefenpot vrij simpel

SIMPELE ZEGE IN OEFENDUEL

 

Tegenstander Olympia uit Haarlem is een nieuwkomer. Ontstaan uit een selectie spelers van zondagclubs TYBB, DCO en DC ’74 die op zaterdag gaan voetballen. Het nieuwe team kent een aantal talenten die op een hoger niveau hebben gespeeld maar moet reglementair in de 4e klasse beginnen. De Vogels hadden aanvankelijk geen kind aan de opponent en stonden bij half-time al ruim met 5-0 voor.

Het was het beste gedeelte van de wedstrijd die uiteindelijk met een 6-0 zege werd afgerond. In het tweede bedrijf was de vermakelijkheidsgraad beduidend minder en gingen de Haarlemmers meevoetballen. De thuisclub had weliswaar het meeste balbezit en combineerden sneller maar pas in de allerlaatste tel van de wedstrijd scoorde Jaap van Duijn vallend de knikker na een voorzet van Jan de Bruin de 6-0 binnen. Gelijk de avond schemering langzaam in viel ging het duel als een nachtkaars uit.

Van meet af aan werd het al snel duidelijk dat de gretige thuisclub een makkelijke avond tegemoet ging, zeker nadat Arie de vreugd al vroeg de 1-0 binnenknikte na een vrije trap van Jaap van Duijn. Na een corner van diezelfde Van Duijn was het Max van Steen die na een scrimmage nummer twee binnen jaste. Het derde doelpunt ontstond uit een identieke situatie. Nu was het weer een vrije trap van Jaap die onrust in de blauwe defensie teweeg bracht en de rebound was wederom voor de attente Van Steen die de arme sluitpost Ronald van der Giessen kansloos liet. De doelpuntenhonger van de vogels was hiermee nog verre van gestild. De bezoekers konden niet anders doen dan tegenhouden en proberen de schade te beperken. Het waren ampele pogingen want nummer 4 hing in de zomeravondlucht. Weer stond Jaap van Duijn aan de basis. Na een pass van Lesley Kluivers zocht de spits nu zelf het doel maar stuitte op de doelman die vallend de inzet pareerde maar de attent mee gelopen Romano van der Stoep schoot vanuit een moeilijke hoek het kwartet treffers vol, 4-0. De bezoekers hadden hier amper iets tegenover kunnen stellen en moesten nog voor de thee de vijfde treffer incasseren. De ver mee opgerukte Lesley Kluivers probeerde met zijn linker de bal voor het Haarlemse hok neer te leggen maar kreeg de bal na een kluts weer voor de voeten. Nu lepelde hij met zijn rechter(chocolade)been de bal voor en Max van Steen mocht via zijn kruin de bal voor de vijfde keer achter Van der Giessen zien verdwijnen en hiermee een hattrick noteren.

In de tweede helft leek de jus er dus een beetje af. Olympia ging zoals gezegd meer mee voetballen en verzuimde om een dot van een kans- de spits alleen voor doelman Arie van der Niet- te verzilveren. De thuisclub, veelvuldig aan de bal wist zich echter nauwelijks meer reële kansen te scheppen en het kruit leek verschoten. Totdat in de laatste minuut de hierboven omschreven treffer van Jaap van Duijn uiteindelijk nog het halve dozijn betekende.

Voor trainer Jimmy Simons in ieder geval een wedstrijd waarin hij een aantal nieuwe mannen aan het werk heeft gezien. Sammy Zandbergen, Jesse Driebergen en Diederick Hoogerwaard konden vanwege blessures hun opwachting niet maken en zullen op volgende mogelijkheden moeten wachten.

20/07/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media