HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Rijnvogels winnen leuke oefenpot in Noordwijk

FC Rijnvogels verrast Noordwijk

 

Uitslagen van oefenwedstrijden zijn vaak geen graadmeter voor een quickstart in de competitie. Niets nieuws onder de voetbalzon. Het spel en de vorm van het team geven wel een indicatie van de aanwezige kwaliteiten. Hoe passen de nieuwelingen zich aan en zijn zij een toegevoegde waarde? In eerdere oefenduels werd al duidelijk dat de Katwijkers zich goed kunnen meten met Tweede Divisionisten zoals Scheveningen (1-0 winst) en Rijnsburgse Boys (2-1 verlies). Afgelopen zaterdag streken de Vogels neer op sportpark Duinwetering bij Noordwijk, eveneens een team van een echalon hoger. Het werd een 2-1 overwinning voor het team van trainer Thomas Duivenvoorden. Niet eens zo onverdiend ook. Niet alle selectiespelers kwamen aan de bak vanwege een aantal blessures.

 

Ondanks de zomerse temperaturen lag het tempo met name in de eerste helft hoog. Beide teams wilden zoals dat heet, hoog druk zetten en dat kwam het kijkspel alleen maar ten goede. Snelle combinaties aan beide zijden. Het was al vroeg in de wedstrijd dat nieuwkomer Edin Bibuljica (FC Boshuizen) met een trefzekere uithaal doelman Lars Jansen verraste. Het duurde echter niet lang of de gelijkmaker lag in het mandje achter doelman Yannick Augustinus, weer onder de lat na een verloren seizoen (kruisbanden). Een snelle aanval over rechts werd door Sam van Oosten beheerst in de verre hoek afgerond. De strijd was ook in cijfers weer keurig in evenwicht. De vogeldefensie nam af en toe wel wat onnodige risico’s maar de handsbal van Leonard de Beste moet als ongelukkig worden gekwalificeerd. Knikker op de stip. Niek van Staveren achter de bal deze maar vond in Augustinus zijn meerdere die met een fraaie redding zijn klasse etaleerde.

 

Nog voor de rust zouden de witte vogels de leiding nemen. Virgil Tjin Asjoe werd op links gelanceerd en naar de buitenkant gedwongen doch met een prachtige passeerbeweging liet hij zijn opponent de hielen zien en schoot vanuit een moeilijke hoek de bal schitterend binnen.

Het tweede bedrijf oogde misschien iets minder en er deden zich weinig tot geen doelrijpe situaties voor. Zowel Jansen als Augustinus kregen weinig werk omdat de defensies elke dreiging in de kiem smoorden en het een middenveld gevecht werd. Wel bleef het duel levendig en het aankijken meer dan waard maar de kers op de taart (doelpunten) ontbrak. Ook in de laatste fase waarin de thuisclub op zoek ging naar de gelijkmaker maar hun offensief bleef onbeloond.

 

Dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen TOGB en zaterdag het laatste oefenduel uit tegen Jong FC Volendam, misschien een leuk toeristisch uitje voor de supporters.

07/08/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media