HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels verliezen debutantenbal

VVOG BETER UIT DE STARTBLOKKEN DAN DE RIJNVOGELS

De eerste stappen tijdens het debutantenbal in de derde divisie zijn gezet. De promovendus uit Harderwijk bleek echter een pasje verder te zijn dan de eveneens gepromoveerde thuisclub. Met een 2-0 overwinning op de Kooltuin deden zij de beste zaken. Dit tot teleurstelling van het thuispubliek dat stiekem op een betere start van het seizoen had gehoopt. Even leek het er kort na de rust in te zitten maar de openingstreffer bleef op dat moment uit.

Trainer Hein van Heek was realistisch. ‘Aan het einde van de wedstrijd bleek dat wij conditioneel iets tekort kwamen’. Hij had gelijk. De thuisclub slaagde er niet in om de in de tweede helft opgelopen achterstand te nivelleren. De mogelijkheden om kort na de hervatting zijn team op voorsprong te zien komen strandden in schoonheid of op de uitstekende keeper Frans Koornberg.

De aanvangsfase was voor de bezoekers maar de van een blessure herstelde doelman Peter Messemaker hield Jeremy de Graaf van de openingstreffer af. Een volgende mogelijkheid voor de mannen uit Harderwijk werd slordig om zeep geholpen. Vervolgens kwam de balans van het duel in evenwicht. Na een enigszins krampachtig begin begon de thuisclub ook iets beter te voetballen, Het resulteerde in een buitenspeldoelpunt van Jaap van Duijn.  Hij was het ook die na een van de weinig soepel lopende aanvallen Romano van der Stoep in stelling bracht maar diens schot vloog over. Derhalve brak de rust met de bekende brilstand aan.

Na de thee kwam het duel op gang. Het waren de gastheren die zich gretiger toonden dan in de eerste helft waarin VVOG fysiek de overhand had en vrijwel alle duels wonnen. Romano van de Stoep had de score kunnen openen maar zijn scherpe inzet vloog rakelings naast. Uit een daarop volgende corner wist hij met een kopbal doelman Frans Koornberg met een fantastische reflex op weg naar de openingstreffer. Vervolgens was doelman Messemaker zoals in de eerste helft telkenmale paraat bij gevaarlijke tegenstoten. Doch na slordig balverlies met de kans op 1-1 was een razendsnelle counter dodelijk. Jeremy de Graaf was de man die met zijn fraaie treffer de thuisclub in verlegenheid bracht. Goed dat doelman Messemaker een aantal fraaie reddingen verrichtte anders zou het doek al vroegtijdig zijn gevallen. Het ontbrak in de slotfase het nodige venijn om er alsnog een puntendeling uit te slepen. Toen na een razensnelle uitval Hein Kort met een fraaie treffer de 0-2 op het scorebord bracht was  het over en uit al had Arno Dijkstra eventueel nog een eretreffer kunnen noteren. Maar wederom stond de uitstekende keepende Koornberg deze weer in de weg.

Al met al een teleurstellende ouverture van het sezioen voor de thuisclub dat zal moeten wennen aan opponenten op een hoger echalon. Met honderd procent inzet de duels aangaan, geen balverlies lijden en geloven in eigen kunnen. Dat zal het recept moeten zijn om in het nieuwe seizoen zich te kunnen handhaven.

Conclusie na afloop: De derde diviisie is weer een stapje hoger waarin de Vogels tegenstanders van kaliber zullen ontmoeten. De eerste slag werd verloren. Er volgen nog 33 mogelijkheden om zich op dit op niveau te kunnen handhaven. Vandaag werd de eerste confrontatie in mineur afgesloten. Aanstaande woensdag de verre uitwedstrijd naar Groene Ster in Heerlen. Voor het eerste duel om de KNVB beker hadden de Katwijkers zich een gunstiger loting voorgesteld. Het lot heb je echter niet in eigen hand.

Voor meer foto’s klik op onderstaande link

goo.gl/photos/XqdNsNGiP4pqAGY18

13/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media