HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Rijnvogels onderuit tegen Barendrecht

Geen toetje voor de Rijnvogels

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Barendrecht waren er nog optimistische rekenmeesters die diverse scenario’s voor ogen hadden. Als de Vogels de laatste drie wedstrijden zouden winnen en ACV dat al een periodetitel op zak had kampioen zou worden enzovoorts enzovoorts….. ja dan zou er mogelijk nog een toetje volgen in het tot op heden al geslaagde seizoen voor de Katwijkers. De scenario’s kunnen de prullenbak in.

 

Om te beginnen zou er van medeconcurrent Barendrecht gewonnen moeten worden hetgeen niet lukte omdat het scorebord na afloop 0-1 oplichtte ten gunste van de bezoekers die er over de hele wedstrijd in ogenschouw genomen wellicht er ook het meeste recht op hadden. Een wedstrijd overigens die niet bracht wat beide hoog genoteerde teams het publiek voorschotelden. Ging het de week ervoor tegen laagvlieger Ter Leede al moeizaam met een krappe 1-0 overwinning, tegen Barendrecht werden de vijandelijke touwen helemaal niet gevonden. Kenners, en wie zijn dat- trokken de conclusie dat de snelle spits Roy van Leeuwen die diezelfde dag vader werd van een dochter in de frontlinie ontbrak. Daar zou best wel eens iets van waarheid in kunnen schuilen want met name in de eerste helft ontbrak het aan diepgang en snelheid in de frontlinie. De opbouw tot aan de zestien was vaak redelijk goed verzorgd maar doelman Bradly van der Meer heeft nauwelijks zijn handen moeten warmen ook al kwam de bal in de buurt van zijn heiligdom. Na een half uur moest collega Yannick Augustinus echter wel vissen omdat Max van Dijk een vrije trap beter wist in te schatten dan de Vogeldefensie en van dichtbij binnen knikte. Geen man overboord want de Vogels kwamen vaker van een achterstand terug.

 

Dat leek na de hervatting ook een paar keer te gebeuren want er was meer bezieling en gretigheid in de Katwijkse gelederen geslopen. Een aantal scrimmages voor het Barenrechtse hok leverden echter niet het gewenste resultaat op daar waar de gelijkmaker in de stralend blauwe lucht hing. Ook menig goed opgezette aanvallen leidden met onbruikbare en te gehaaste voorzetten niet tot het gewenste resultaat. Aan inzet ontbrak het zeker niet. Aan de andere kant verzuimden de bezoekers die slordig met de kansen omsprongen de marge te verruimen en hield de Vogelverdediging stand in soms benarde situaties. Zodoende bleef de spanning er volop in maar lukte het de thuisclub niet om na de zoveelste scrimmage de gelijkmaker erin te prikken. In de slotfase voorkwam Augustinus met een reflex de 0-2. Het bleef bij die ene treffer van Van Dijk waarmee de Katwijkse droom vervloog.

 

FC Rijnvogels: Augustinus Van den Oever (78. Jansen), Igidi Mwanko (68. De Haas),  Michel, Van Paasen, De Beste, Bijen, Van Montfort (55. Rutgers), Reyeneveld, Dobbe (78. Noordam).

 

Scoreverloop. 30. Van Dijk 0-1.

14/05/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media