HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels moeten nog warm draaien

HET LOOPT NOG NIET BIJ FC RIJNVOGELS

Twee wedstrijden, nul punten en een doelsaldo van 1-6. Cijfers die de Kooltuinclub niet gewend is. Maar ze zijn keihard. Na het tussentijdse succes in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster was het op sportpark Aussumburg tegen ODIN ’59 weer min of meer terug naar af. Met een – enigszins geflatteerde- 4-1 nederlaag in de bagage mag het team zich gaan opmaken voor de midweekse bekerwedstrijd tegen AFC ’34 in Alkmaar. Maar belangrijker nog, de komende uitwedstrijd tegen Huizen heeft na de slechte seizoenstart prioriteit.

De nederlaag tegen ODIN ’59 kan ook voor een gedeelte op het eigen conto kunnen worden geschreven. Binnen zes minuten keken de Vogels al tegen een 2-0 achterstand aan. Lekker begin dus maar niet echt. Het eerste schot van Jeffrey Kleibroek werd door Peter Messemaker prima gepareerd maar twee minuten later liet hij zich door de vrijgespeelde Eelke de Graaf in de luren leggen, 1-0. Messemaker kennende als een gedreven sportman moet enkele minuten later wel hebben gebaald toen hij een niet al te moeilijk schot losliet waarna Thom de Vries – die van de thuisclub dus- simpel binnen kon tikken. Later in het duel zou Messemaker nog een aantal mogelijkheden van de thuisclub prima teniet hebben gedaan. De vroege 2-0 achterstand werd kort daarop door Jaap van Duijn terug gebracht. Met een fraaie vrije trap krulde hij het leer achter doelman Barry van Dijk, 2-1.

De gastheren bleven echter de beter voetballende ploeg. De Katwijkers zullen er aan moeten wennen dat voetballen op dit niveau meer vergt dan voorheen. Het tempo moet hoger en balverlies lijden is funest tegen een gretige tegenstander. Dat ondervond ook Romano van der Stoep. Zijn verkeerde inschatting werd fataal en Thom de Vries profiteerde er dankbaar van, 3-1. Enkele plaagstootjes van de gasten leidden tot niets zodat de rust met 3-1 voor de thuisclub aanbrak.

Een zware taak voor de roodwitten om een succesvolle achtervolging in te zetten. Jaap van Duijn had al heel snel de anschlustreffer op zijn pantoffel maar schoot naast. De Vogels veerden op en leken vooralsnog niet geslagen. Het werd een evenwichtig duel en met name de Rijnvogels kwamen beter in de wedstrijd. Een kopbal van Jaap van Duijn werd rechtstreeks op Van Dijk afgevuurd en Niels van Veen was na een scrimmage op de doellijn de verliezer. Aan de overzijde knalde Jeffrey Klijbroek een vrije trap op het aluminium en zo golfde het spel met kansen aan beide zijden heen en weer. Trainer Hein van Heek bracht nog drie wissels in om het naderende onheil te doen keren maar ook het verse bloed kon de marge niet verkleinen. Daar waar de 3-2 in de lucht hing werd het kort voor tijd 4-1 toen de ruimte die werd geboden door Cerilo Cijntje werd benut. In eerste instantie stopte Peter Messemaker de inzet maar in de rebound was hij kansloos, 4-1. Al met al had het net zo goed een 5-5 wedstrijd kunnen worden maar de Rijnvogels moesten dure fouten bekopen en kwamen zelf niet meer aan scoren toe.

De les na twee wedstrijden moet zijn geleerd. Niet te slap beginnen om later alles nog uit de kast te halen. Slordigheden worden op dit niveau afgestraft. Het tempo mag best ietsje hoger liggen. Kortom, huiswerk aan de winkel om die wereldvreemde onderste plaats zo snel mogelijk te verlaten.

Opstelling: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Sander van der Horst (77:Arno Dijkstra), Romano van der Stoep (63: Ogur Kaya), Jop Verhagen (63: Jim Havenaar), Niels van Veen, Jaap van Duijn.

20/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media