HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels MO19 trekt aan het kortste eind tegen Docos MO19 in de eerste competitiewedstrijd

Vandaag 29 oktober 2016 stond voor Rijnvogels MO19 de eerste competitie wedstrijd tegen Docos MO19 op het programma.
Het zonnetje scheen op sportpark Morskwartier toen de aftrap om 12:15 uur genomen werd.

De aanwezige coach Albert de Haas beschikte over 14 Meiden, Lotte Durieux was afwezig. De herstelde Ebi Meijer op doel, Femke Fielemon, Romy de Haas, Kim van Riel en Roos Filippo begonnen in de achterhoede. Op het middenveld Marieke Hensbergen, Naomi van der Horst en Iris van Delft en voorin Mieke den Heijer, Jedidja van de Put en Pascalle Ooms. Rianne schaap, Anouk Stolk en Manouk Bastiaans begonnen in de wissel.

Docos begon scherp, weet snel in de wedstrijd de 1-0 te maken. Alle hens aan dek, Rijnvogels weet wat er moet gebeuren, er wordt door beide partijen snel geschakeld, het balbezit gaat over en weer, Ebi weet twee kansen van Docos mooi te stoppen. De kansen waren ook aan de kant van Rijnvogels, en halverwege de eerste helft weet Naomi te scoren, de stand is weer gelijk, 1-1. Maar Docos knokt terug en Ebi kan het eerste schot weg werken, maar Docos kan een tweede poging plaatsen maar Kim weet deze goed weg te werken en een uitbraak voor Rijnvogels te creëren, helaas komt deze niet tot een kans.

Ondertussen is het voor het publiek aan de kant een leuke pot om naar te kijken, wel worden we steeds verrast door allemaal vliegende lieveheersbeestjes die vanuit de bomen komen. Weer eens wat anders.

Even later krijgt Marieke een kans maar het mooie schot beland op het dak van het doel. De meiden blijven scherp, en wisselen onderling van positie, Pascalle gaat op linksvoor spelen en Mieke op rechtsvoor, ook Iris en Kim wisselen van positie. Docos krijgt een vrije trap maar Ebi kan de bal mooi pakken.
Pascalle gaat eruit en Rianne komt erin, zij gaat op de rechtsback spelen en Roos naar de links buiten positie.
Het blijft spannend en worden kansen gecreëerd, door beide ploegen. Helaas trekt Docos aan het langste eind en net voor rust komen zij 2-1 voor.

Meteen na de rust weet Ebi de eerste redding te pakken maar een andere speelster van Docos benut de tweede bal en komt Rijnvogels achter met 3-1. Ebi lijkt geblesseerd aangezien ze de bal in haar maag krijgt maar kan gelukkig verder. Even later weet Jedidja de 3-2 binnen te tikken na een mooie bal van Rianne.
Kim wordt gewisseld voor Manouk, en Anouk komt erin voor Mieke. Het blijft een wedstrijd met kansen maar ook is het opletten geblazen, daar kan Docos weer een kans afmaken en staan ze voor met 4-2. Roos gaat eruit en Pascalle komt op de rechtsbuiten positie. De kansen komen voor Rijnvogels, en Naomi weet de aansluitingstreffer 4-3 te maken, er vinden weer wat wissels plaats, Manouk gaat eruit en Kim komt erin, ook Rianne maakt plaats voor Roos. De gelijkmaker hing in de lucht, Kim krijgt nog twee kansen, en probeert met links te schieten, de eerste in de handen van de keeper en de tweede ging naast.

Aan het einde moest Naomi na kramp in de kuit het veld af en Mieke nam haar plek in. Helaas is er niet meer gescoord voor Rijnvogels, en moeten de drie punten op het Morskwartier blijven. Maar niet getreurd, de meiden van Rijnvogels konden onder druk spelen en kansen creëren, een gelijkwaardige tegenstand bieden, maar trokken vandaag jammer genoeg aan het kortste eind. Volgende week weer nieuwe kansen.

30/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media