MO19 stunt tegen Barendrecht MO19

Het geluk hadden de meiden van FC rijnvogels MO19 vorige week niet mee, de halve finale van de bekerronde werd jammer genoeg verloren uit, tegen SVS met 2-1.

Vandaag 11 maart waren ze er klaar voor om te stunten tegen Barendrecht, want Rijnvogels verdiend het om van de laatste plek af te komen in de competitie. Dus er werd afgereisd naar Barendrecht.

Met een flink aantal blessures moest de aanwezige coach rekening houden, Ebi Meijer, Femke Fielemon en Anouk Stolk waren natuurlijk mee om aan te moedigen maar konden helaas het gras niet betreden.

Manouk Bastiaans begon weer op doel, Mieke den Heijer, Romy de Haas, Iris van Delft en Roos Fillippo in de achter hoede, op het midden speelde Kim van Riel met de punt naar achteren en Marieke Hensbergen met de punt naar voren, en hielpen Lotte Durieux en Pascalle op de half positie, Naomi van der Horst en Jedidja van der Put stonden in de voorhoede. Rianne Schaap begon op de bank.

Het starten van de wedstrijd had nog wat voeten in aarde, was de scheidsrechter was nergens te bekennen en niet te bereiken, dus om 12:00 uur starten was niet meer haalbaar, gelukkig was een neutrale toeschouwer, die zich in een mooi geel hesje schoof en bereid was om te fluiten. 20 minuten later dan gepland ving de wedstrijd aan.

Op een zwaar en hobbelig veld begon Rijnvogels sterk, er werd meteen aanvallend voetbal gespeeld, Barendrecht reageerde zichtbaar overrompeld en liet zich achteruit zetten, dit gaf de meiden van Rijnvogels alleen maar meer grip op de wedstrijd, na ongeveer 20 minuten spelen kan Marieke vanuit een corner, een schitterende kopbal het doel in werken en komen ze op 0-1 voorsprong, wat een heerlijk gevoel, juist omdat ze al weken hard werken maar vaak op achterstand komen. Dit smaakt naar meer en vlak voor de rust kan Kim bijna de 0-2 op haar naam zetten door een bal subliem in de bovenhoek te plaatsen maar de keepster zit daar nog net aan en geeft een corner weg.

De rust doet de meiden goed want het is hard werken op het stugge bobbelige gras, de tweede helft wordt een open wedstrijd, Barendrecht krijgt meer kansen maar Manouk staat als reservekeepster een dijk van een wedstrijd te keepen en kan het doel schoonhouden.

Rijnvogels blijft sterk spelen, maar vooral als team, elkaar helpen en vechten voor de bal, Het lukt Marieke om ook de tweede helft te scoren en ook nog met haar rechter been en dan is het 0-2.  Er volgen nog een aantal wissels en Rijnvogels creëert kansen maar de eindstand blijft 0-2.

Het publiek van Barendrecht vertelde aan de meegereisde supporters van Rijnvogels dat ze dachten dat dit een heel ander team was, maar toen ze hoorde dat dit allemaal de zelfde meiden waren, waren ze verbaasd dat Rijnvogels onderaan stond.

De meiden hebben vandaag laten zien dat ze met elkaar als team kunnen stunten en het kan niet anders, als ze zo doorgaan, dat ze gaan klimmen de  competitie want het is zeker, dat ze dit meer dan verdienen !!