Rijnvogels MO19 dendert gewoon door

Vandaag 17 september 2016 staat de wedstrijd uit naar MO19 van Nispen op het menu. Na de monsteruitslag van vorige week heeft coach Albert 16 meiden mee. Lotte is ziek. Beterschap!
Verder wil ik even de vader (Piet Ooms) van Pascalle uitlichten, die man is van alle markten thuis, van sponsor tot drankjes halen, van intapen van enkels tot “ballenjongen”. Hij kan alles !

Vandaag beginnen Rianne, Kim, Manouk en Naomi op de bank. Bij de aftrap is van Nispen meteen alert, door een te korte bal van Rijnvogels, komt van Nispen op voorsprong. Rijnvogels moet aan de bak. Johleesa krijgt een kans maar de bal beland in de handen van de keeper van de tegenpartij. Jedidja weet dan vanuit het midden goed op te lopen en schiet snel daarna de 1-1 binnen.
Er worden diverse pogingen gedaan door de meiden van Rijnvogels maar het lijkt wel of de keeper en de bal een magneet zijn. De ruimte rondom de keeper wordt niet benut. De keeper kan veel ballen eruit halen. Er wordt door de meiden van Rijnvogels te weinig gecoached, dit moet beter. Johleesa krijgt een tweede bal in het net, maar deze wordt niet mee geteld vanwege buitenspel. Naomi komt het veld in voor Anouk en zet binnen twee minuten de 1-2 op haar naam. Later kan zij ook een assist geven op Jedidja die 1-3 binnen tikt. Marieke weet ook nog de 1-4 erin te schieten. Een paar minuten later wordt Marieke tegen de grond gewerkt, waardoor er een penalty wordt gegeven. Die Marieke, nadat ze weer “opgelapt” is, rustig en beheerst binnen schiet 1-5.

De tweede helft vangt snel aan, gewapend met mijn blocnote en thee snellen wij weer naar het veld. Rijnvogels gaat steeds beter overspelen, er wordt veel beter naar elkaar gecoached, Johleesa kopt de bal vanuit een corner op de lat en ook Marieke weet die lat even later te vinden met een keihard schot, die net voor de lijn weer op stuit. Femke die een prima wedstrijd speelt weet als linksback vaak op te komen en goed aan de linker kant te overheersen, . Daardoor kan, op aangeven van Jedidja, Johleesa de bal mooi in het doel werken, stand 1-6. Er komt een vrije trap van Marieke die op de lat beland en Pascalle er mooi in legt 1-7. Manouk en Rianne komen erin voor Mieke en Johleesa. Van Nispen krijgt een kans maar Ebi kan een tegendoelpunt voorkomen. Mieke en Kim komen erin voor Marieke en Femke. Kim kan met de eerste balcontact mooi oplopen maar schiet net naast. Van Nispen krijgt nog een doelpunt op de teller, door een foutje in de verdediging. Stand 2-7. Vlak voor het einde van de wedstrijd komt Jedidja 1 op 1 tegen de keeper en weet hem beheerst af te maken 2-8, ook scoort ze het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 2-9.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het menu, Hopelijk gaan de meiden weer laten zien dat ze de kanjers van MO19 in deze voetbal streek zijn !