MO19 (2) – (3)  Hillegom MO19.

Vandaag op een koude zaterdagmorgen 12 november 2016  krijgt Rijnvogels MO19, Hillegom MO19 op bezoek. Geen onbekende aangezien ze elkaar al in de bekerronde tegen kwamen, deze wedstrijd werd door de vogels gewonnen. Dus Hillegom heeft nog iets recht te zetten. De aanwezige coaches Philip van den Eijkel en Albert de Haas beschikken over 14 speelsters, Rianne Schaap is nog herstellende van een vervelende griep, maar deze diehard komt ondanks de kou de meiden gewoon aanmoedigen.

Met Ebi Meyer op doel, Femke Fielemon, Kim van Riel, Iris van Delft en Romy de Haas in de verdediging, Marieke Hensbergen, Naomi van der Horst en Anouk Stolk in de midden hoede en Lotte Durieux, Manouk Bastiaans en Pascalle Ooms voorin, vangt de wedstrijd om 10:15 uur aan op veld 4. Jedidja van der Put, Mieke den Heijer en Roos Filippo beginnen in de wissel.

De eerste minuten speelt het spel zich op het middenveld af, het is aftasten voor de meiden van Rijnvogels. Er moet op tempo gespeeld worden wat bij vlagen ook gebeurd, helaas na een minuut of 20 kan een speelster van Hillegom door het midden oplopen, door een miscommunicatie in de verdediging en de bal beland in het doel. De voorsprong kan later door goed uitspelen van Hillegom, de stand op 0-2 brengen.

Anouk wisselt met Jedidja en Manouk gaat op de rechts half positie spelen en Jedidja in de spits. Het spel gaat beide kanten op, Rijnvogels komt meer in de wedstrijd maar Hillegom blijft gevaarlijk, er gaan twee ballen raaklinks langs het doel van Ebi.

Maar door een uitstekende bal op Pascalle weet Pascalle de stand naar 1-2 te brengen, dit geeft weer wat vertrouwen. Kim loopt door ingrijpen achterin  even later, een enkel blessure op waardoor ze niet meer verder kan, Mieke komt erin, en gaat de rechtsback positie overnemen zodat Iris en Romy de centrale basis weer oppakken. Manouk kan 10 minuten voor rust nog een schot op het doel van Hillegom plaatsen maar de bal gaat net naast. Net voor rust komt Roos het veld in en gaat Manouk aan de kant, door kramp in de kuit.

De tweede helft begint Rijnvogels fel, met veel balbezit. Marieke kan een mooi schot plaatsen, helaas beland deze in de handen van de keeper van Hillegom. Er wordt meer lef getoond, meer vooruit gevoetbald en daardoor ontstaan er meer kansen. Een vrije trap van Mieke, wordt  doorgekopt door Naomi, maar de keeper kan de bal weer pakken. Rijnvogels MO19 laat met vlagen prima voetbal zien en Hillegom moet regelmatig ingrijpen, Jedidja krijgt een kans maar de bal gaat net over. Maar door een ongelukkige handsbal krijgt Rijnvogels een pingel tegen, die goed in de hoek gewerkt door Hillegom en de stand vergroot met 1-3. Maar de koppies bleven omhoog en vlak voor tijd weet Jedidja de bal mooi in het doel te schieten en de stand te verkleinen naar 2-3.

Helaas kon Rijnvogels de stand niet gelijk maken, maar er is hard gewerkt. Een leerproces die de meiden door moeten maken. Afgelopen 3 wedstrijden was de tweede helft sterk maar verslikken we ons in de eerste helft, daarom vanaf minuut 1 scherp zijn en te durven voetballen en vertrouwen uitstralen !! De trainingen zijn een feestje om naar te kijken, dus het gaat echt goedkomen, daar heb ik alle vertrouwen in !