HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels kunnen weer niet winnen van Noordwijk

VERLIES IN LAATSTE OEFENWEDSTRIJD

Er waren toch nog heel wat toeschouwers naar De Kooltuin gekomen om te zien in hoeverre de Rijnvogels klaar zijn voor de competitie die aanstaande zaterdag met de thuiswedstrijd tegen VVOG begint. Was het duel tegen Noordwijk hiervoor een maatstaf? De uitslag viel in ieder geval negatief uit, 0-2. Maar beter een slechte generale en een goede uitvoering.

Noordwijk miste de promotie naar de derde divisie. Op basis van het vertoonde spel hoort het team er zeker in thuis. Het verschil tussen de gastheren en de bezoekers was over de hele wedstrijd genomen nihil maar toch gingen de witroden er met de winst vandoor. Dus sloeg de balans in cijfers door voor het team van trainer Dogan Corneille. Het kon zich zelfs veroorloven om twee penalty’s te missen. De eerste werd al vroeg in de wedstrijd door Martijn le Congé naast geschoten nadat Kevin Wijmer in de fout was gegaan. De tweede werd knap door doelman Teun Guijt – ingevallen voor de geblesseerd geraakte Peter Messemaker – gestopt. Andreas Stam was de zondaar maar ook Stefano Gonzalves wist dit buitenkansje dus niet te benutten. Het had de 0-2 voor Noordwijk moeten betekenen nadat vroeg in de tweede helft na een verre inworp Tjeerd Westdijk met een inzet in de bovenhoek Peter Messemaker kansloos had gelaten. Voor de thee hadden de bezoekers een paar kansen maar verder oogde de Katwijkse defensie solide. Aanvallend kwam de thuisclub tot een paar schoten maar de beste mogelijkheid was voor Thom de Vries die zijn te zachte inzet door Dammes van der Poel zag gestopt.

In een vlot tempo gespeelde wedstrijd werden de Vogels na de treffer van Westdijk dreigender maar het waren telkens net-niet situaties waaruit de gelijkmaker had voort kunnen komen. Doelman Moustafa Amezrine werd niet al te vaak op de proef gesteld. Niels van Veen kreeg een behoorlijke mogelijkheid maar schoot te gehaast waardoor de Noordwijkse sluitpost vrij eenvoudig de klus kon klaren. Noordwijk kreeg de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar Andreas Stam was op de doellijn paraat om redding te brengen en kort daarna was de paal een sta-in-de-weg. In de slotfase bepaalde Tom Duindam na een knappe aanval de eindstand op 0-2. Misschien iets geflatteerd maar zeker niet onverdiend al had over het hele duel bezien een gelijkspel de verhoudingen beter weer gegeven.

09/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media