JO15-4 wint overtuigend en terecht van Blauw Zwart JO15-7 (0-0) 3-0

Rijnvogels JO15-4 wint overtuigend en terecht van Blauw Zwart JO15-7 (0-0) 3-0

Vandaag alweer de 7e wedstrijd op het programma van de totaal 10 wedstrijden in deze halve competitie. Helaas dusver 1 punt gehaald omdat Katwijk JO15-6 het feestje in de dying seconds verstierde voor de Rijnvogels door de 3-3 te maken.

De andere wedstrijden gingen redelijk kansloos verloren of hadden pech zoals tegen RCL JO15-8. Ook hebben we dusver alle ‘top’ploegen wel gehad zoals Foreholte, Rijnsburg, Noordwijk en VVSB.

Laatste overwinning dan moeten we even in de boeken duiken en dat was tegen ditzelfde Blauw Zwart voor de beker en dat werd een 0-5 overwinning op de Schulpwei in Wassenaar. en dat was op 2 september.

Vandaag dus opnieuw in deze halve competitie tegen Blauw Zwart JO15-7, dusver hebben zij nog niet veel wedstrijden gespeeld namelijk pas 3! In daarin hebben ze gewonnen van RCL met 4-1 en met dezelfde cijfers verloren van Rinsburgse Boys, en 7-3 van UDO. Dus bij een overwinning kunnen de Rijnvogels boven Blauw Zwart komen in de ranglijst.

Dit werd ook duidelijk aangegeven door trainers Roland en Jan dat de mannen vandaag goede zaken kunnen doen en zeker tegen deze tegenstander ook kans hebben om die punten te pakken. Oftewel gecontrentreerd de wedtrijd in gaan en 90 minuten er voor gaan!!!!

Nou lenen de weersomstandigheden daar niet helemaal voor want de temperatuur om 11:45 tikt zo rond de 20 graden aan en wind is er nauwelijks waardoor het door de flinke zon warmer aanvoelt.

Vandaag als enige afwezig was Andries, voor de rest kon Jan uit de complete selectie kiezen, en vandaag wordt er mede door de tegenstander voor een wat aanvallender concept gekozen, oftwel met 3 aanvallers.

Zoals gezegd om 11:45 de aftrap op ons eigen Kooltuin en Rijnvogels laat gelijk zien wie hier de baas is vandaag en zit bovenop de huid van de tegenstander waardoor deze gaan tijd krijgt om te gaan voetballen. Al gauw blijkt dat 2 spelers in dit team de boel dragen en veel werk verrichten om te proberen gevaarlijk te worden maar de spelers van Rijnvogels geven ze nauwelijks de ruimte.

Sterker nog de 1e 20 minuten is, afgezien van 1 of 2 afzwaaiers, niet bij de goal geweest en weet Rijnvogels de kansen aaneen te rijgen alleen wordt vaak net ff de verkeerde keuze gemaakt waardoor de aanval(len) mislukken of de bal vliegt naast of in de handen van de keeper.

Uiteindelijk lijkt Rijnvogels op voorsprong te komen na een bal die doorschiet en door de keeper van Blauw Zwart gemist wordt, de bal rolt tergend langzaam richting de goal en Thijs weet hem nog een zetje te geven 1-0!! Maar helaas bleek Thijs al een stuk eerder bij de bal die richting de keeper geschoten werd buitenspel te staan, en ja dan heeft ie natuurlijk daar voordeel aan als ie de bal erin tikt dus terecht buitenspel gegeven ondanks natuurlijk het gemopper van de doelpuntenmaker.

Toch weet Blauw Zwart 1x gevaarlijk te worden, en dan denk je gelijk het zal toch niet. Door een lange bal komt de bal bij de linkerspits van Blauw Zwart en die staat vrijwel oog in oog met Marc maar gelukkig mist ie de bal en kan de verdediging de bal weg ruimen.

Daarna nog voor de rust kansen voor Thomas (net naast), Daan vanuit de corner (lat) maar met de brilstand bereiken de rust met een elftal die keihard vecht voor een resultaat.
Was eigenlijk te vergelijken met vorige week tegen VVSB toen ook met 0-0 de rust werd bereikt, alleen worden er nu veel meer kansen gecreëerd en is het geloof er zeker om in de 2e helft het verschil te maken.

2e helft eigenlijk hetzelfde beeld met een vol op de aanval spelend Rijnvogels waarbij Daan als 1e een enorme kans krijgt maar eigenlijk recht op de keeper schiet die dan ook kan redden. Ook Thijs ziet een bal voorlangs gaan. Maar dan krijgt Daan het opnieuw op z’n heupen en weet de bal te ontfutselen bij z’n directe tegenstander waardoor hij zichzelf vrij speelt en richting doel kan opstomen, oog in oog met de keeper faalt hij nu niet en kegelt de bal in het net. Eindelijk daar is tie voorsprong 1-0!!!!!

Daarna wordt Blauw Zwart wat feller op de bal maar ook dat weten de mannen van Rijnvogels uitstekend te pareren. De aanvoerder van Blauw Zwart krijgt nog wel 1x een schotkans maar de bal kan eenvoudig door Marc gepareerd worden.
Rijnvogels blijft de aanval zoeken en Blauw Zwart wordt steeds onnauwkeuriger en schiet iedere bal maar richting de ruimte op het veld om enigszins lucht te krijgen.

Na opnieuw een prachtige aanval weet Ruben met een prima pass Ryan te bereiken en die weet wel raad met deze kans en schiet de bal prima achter de op het verkeerde been staande keeper!!! 2-0!!

Daarna raakt één van de betere spelers, de aanvoerder, geblesseerd bij een actie om zichzelf vrij te spelen en verdraaid zich en moet zich noodgedwongen laten wisselen. En vlak daarna moet ook de andere speler het veld verlaten die samen met de aanvoerder het hart van Blauw Zwart vormde.

Hij valt uit door waarschijnlijk uit door uitputting van de warmte. Hierna is Blauw Zwart helemaal gezien en kan Rijnvogels zelfs nog de 3-0 aantekenen. Ryan weet de bal hard op doel te schieten en gaat met enig fortuin via een speler van Blauw Zwart in de goal.

Hierna gebeurd er niet veel meer en gooit Rijnvogels deuer volledig dicht en speelt rustig de wedstrijd uit, en zo is de 1e winst in deze competitie een feit. Werd ie tegen Katwijk nog door de neus geboord maar nu een volledig terechte overwinning waarbij iedereen keihard voor elkaar werkte.

Dit is de bais voor de komende 3 resterende wedstrijden, met z’n allen knokken voor een resultaat. Misschien kunnen we uiteindelijk nog op een leuke plek belanden in de ranglijst!!!
Volgende week, opnieuw een thuis pot en nu tegen UDO JO15-5 op dezelfde tijd als vandaag 11:45.