Rijnvogels JO13-4 recht de rug in 2e helft tegen beter Voorschoten

JO13-12 (0-5) 3-8

Vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma op het eigen Sportpark De Kooltuin.

Op het mooi vroege tijdstip van 8.45 tegen de vorige week genoemde nr.2 Voorschoten, maar wat blijkt, ze hadden niet verloren maar gewonnen van Valken’68. Foutje in de uitslagen die later gecorrigeerd is. Voorschoten dus alles dusver gewonnen en bij minimaal 1 punt winnaar van deze poule. Aantal punten 18 uit 6 en doelsaldo van 63 voor en 16 tegen!!! Kortom maatje te groot voor deze poule.

Rijnvogels gewoon netjes in de middenmoot op de 4e plek, kan niet veel meer winnen of verliezen. Hebben het naar behoren gedaan hadden misschien wat puntjes hier en daar meer kunnen winnen maar dat is nu eenmaal voetbal. Dusver 6 wedstrijden 10 punten 21 voor en 17 tegen.

Vandaag zo goed als compleet alleen Rian blijft nog last houden van hielspoor, hopelijk kan ie spoedig weer aansluiten bij de groep.

Opstelling Doel Marc, Verdediging Feddi, Tim, Stef en Yoran, Middenveld Andries, Thomas, Wesley, Aanval Stefan, Jordan, Daan. Reserves Thijs en Arres.

Onder prima weer, droog, zonnetje en graad of 11 wordt er afgetrapt en weet Voorschoten al pijlsnel de aanval te zoeken via de flanken maar gelukkig wordt er niet snel gescoord.

De toon is wel gezet door Voorschoten en het initiatief zal in de 1e helft ook overduidelijk voor Voorschoten zijn maar Rijnvogels weet lange tijd prima mee te voetballen en blijft voetballend, wat al vooraf duidelijk op gehamerd was, prima op de been.

De mannen kregen ook als opdracht mee, hoe sterk of zwak de tegenstander ook is blijf gewoon voetballen en ga geen gekke dingen doen. En dat wordt prima uitgevoerd waardoor Voorschoten het met name in het 1e gedeelde van de 1e helft moeite heeft om er goed doorheen te komen.

Ook Marc staat goed op z’n post en weet regelmatig de bal goed te keren, voorin komen de Rijnvogels nauwelijks maar het wordt wel goed geprobeerd telkens om een oplossing te zoeken en dat is prima!!

Na zo’n 7 minuten spelen wordt de score geopend door de rappe linkerspits van Voorschoten die de verdediging z’n hielen laat zien en Marc in de verre hoek kansloos laat. Dit spelertje scoort in de 1e helft nog tweemaal op vrijwel dezelfde wijze en nog een andere speler weet het net te vinden in relatief korte tijd en zo wordt de score in rap tempo de 1e helft vrij gemakkelijk en snel opgevoerd van 0-1 naar 0-5.

En zo lijkt deze wedstrijd net als de eerdere wedstrijd tegen Valken (1-9) een deceptie te worden maar gek genoeg speelt Rijnvogels niet eens onaardig alleen zijn ze soms wat te lief voor de tegenstander waardoor ze vrij makkelijk kunnen combineren of langs spelers kunnen lopen.

Gelukkig wordt er bij deze stand dan ook gefloten voor de rust en wordt door Jan nog even de puntjes op de i gezet, wat feller op de man zitten en speel alsof het nog 0-0 staat en verkoop je huid zo duur mogelijk!!! Zou zonde zijn na zo’n redelijk bekerseizoen om er met grote cijfers af te gaan!

Zo gezegd zo gedaan en gaan de mannen de 2e helft in en Rijnvogels wordt nu ook veel feller op de bal en worden er veel duels gewonnen en worden via goede combinaties de mensen voorin gevonden.

Helaas scoort Voorschoten weer vrij snel in de 2e helft ondanks de goede intenties de 0-6 maar gek genoeg is Rijnvogels gewoon beter in de wedstrijd gekomen.

1e waarschuwing voor Voorschoten is na een uitval van Arres die net niet goed de bal in kan schieten maar vlak daarna mag Rijnvogels een vrije trap nemen via Thomas. Deze schiet de bal in de voeten van een Voorschoten verdediger maar Andries weet de bal prima te ontfutselen en de bal mee te geven aan Daan. Daan geeft voor aan Arres maar helaas schiet hij hem tegen een Voorschoten verdediger mar via de kluts legt Jordan hem panklaar voor Thijs en die schiet hem prachtig over de keeper in de verre hoek! (1-6)

Daarna volgt een sterke periode van Rijnvogels met veel balbezit en dreiging naar voren en zo’n minuut later ligt de 2-6 in het netje na goed doorzetten van Andries en Stefan komt de bal bij Jordan en die schuift hem prima binnen!!!!

Voorschoten is even de weg kwijt maar helaas weet opnieuw de snelle linkerspits die in de 1e helft al 3x scoorde nu opnieuw het net te vinden via de korte hoek en Marc kansloos te laten. (2-7)

Toch recht Rijnvogels nogmaals de rug en zoekt men telkens toch weer ondanks de grote achterstand naar de goede oplossingen in het veld en Voorschoten heeft het daar best lastig mee want voetballend is Rijnvogels echt niet minder alleen de tegenstander is wat behendiger en sneller in balbezit maar de mannen zetten daar vechtlust tegenover en dat werkt goed met name in de 2e helft.

En opnieuw weet Rijnvogels de achterstand wat de verkleinen want bij een aanval komt de afvallende bal bij Daan terecht en die weet ongenadig hard uit te halen en de bal gaat via onderkant lat achter de verbouwereerde keeper van Voorschoten. (3-7)

Daarna kabbelt het spel nog wat op en neer en vlak voor tijd weet Voorschoten de eindstand te bepalen na een inschattingsfout van Marc die de bal kon pakken maar wat te laat reageerde en de bal nog probeert weg te werken maar de bal komt recht in de voeten van een Voorschoten speler en die blijft koelbloedig en schiet hem over Marc en de verdediging in het lege doel. (3-8)

Jammer want was niet nodig maar goed fouten maken hoort erbij, gewoon van leren net als enkele andere goals die gemaakt zijn door Voorschoten die er net wat te makkelijk in gaan.

Uiteindelijk natuurlijk terechte overwinning voor Voorschoten en via deze weg de felicitaties met de poulewinst , maar vooral de 2e helft was uitstekend van de mannen en daar moeten we mee verder werken. In deze helft hebben we Voorschoten gewoon op 3-3 gehouden!!!

Nu wachten op de competitie indeling, er wordt volgende week nog 1 wedstrijd ingehaald tussen Oegstgeest en RCL. Wij zijn waarschijnlijk komende 2 weken gewoon vrij maar hou gewoon Facebook/Rijnvogels/Whatsapp in de gaten!!!