JO13-4 leert niet van oude fouten en verliest bij Graaf Willem II/VAC JO13-9

Rijnvogels JO13-4 leert niet van oude fouten en verliest bij Graaf Willem II/VAC JO13-9 (1-2) 3-2
jo13-4-1 jo13-4-2 jo13-4-3 jo13-4-4 jo13-4-5 jo13-4-6
Vandaag 29 oktober de 1e competitiewedstrijd in een klasse met een aantal Wassenaarse en Haagsche clubs maar ook UDO, Voorschoten, Meerburg en RCL. Voor de 1e wedstrijd mochten we naar de Wassenaarse vereniging Graaf Willem II/VAC, persoonlijk nog nooit gespeeld dus best eens leuk om eens wat andere sportparken te zien.
Wat kunnen we over onze tegenstander zeggen, nou dat ze in de beker als 6e geëindigd zijn ook in de 8e klasse met 7 punten uit 7 wedstrijden.
Wij zijn uiteindelijk als 5e geëindigd in onze klasse met 10 punten uit 7 wedstrijden, dit beloofd dus best een leuke krachtmeting te worden.
Opstelling vandaag, Doel Mark, Verdediging Feddi, Tim, Stef en Yoran, Midden Andries, Thomas en Daan, Voorin Thijs, Jordan en Arres. Wissel Stefan, achteraf helaas te ziek om te spelen en heeft dan ook maar even meegedaan. Rian hoopt volgende week weer 2x goed mee te trainen en dan weer aan te sluiten bij wedstrijden en Wesley was er om bekende redenen er niet bij. Gelukkig konden we ook trainer Roland weer verwelkomen na wat weken afwezigheid vanwege een operatie en was ie weer helemaal fit om de mannen te ondersteunen.
Onder uitstekende omstandigheden van zo’n 12 graden en windstil kon de wedstrijd aanvangen om 8.30 en konden we gaan zien of Rijnvogels na wat weken geen voetbal weer scherp waren.
Helaas blijken die woorden met name in het begin van de wedstrijd teveel voor de mannen want de scherpte was er nog niet echt en oogde het spel nogal onrustig.
Vooral vanuit het middenveld werd er niet gevoetbald waardoor de verdediging constant onder druk kwam. Eerste speldenprikjes waren dan ook voor Graaf Willem II/VAC met onder meer een bal voorlangs en over het doel van Mark.
Daar tegenover kon Rijnvogels nauwelijks iets laten zien en als men dan in de buurt van het doel kwamen stond de keeper iig prima op z’n plek.
Uiteindelijk weet Graaf Willem II/VAC toch de score te openen door een bal van zo’n 20 meter op doel te schieten waar Mark zich totaal op verkijkt en de bal hobbelt langs z’n handschoenen zo het doel in. Onnodig maar ook niet onverdiend dusver voor onze tegenstander.
Langzaam maar zeker weet Rijnvogels zich toch onder de druk van Graaf Willem II/VAC vandaan te voetballen en krijgt Arres een enorme kans om de score te openen maar vergeet dat er 2 man vrij voor de goal staan. Helaas schiet hij de bal net naast de goal zonde maar dat was dusver iig de beste kans voor Rijnvogels.
Maar ook de tegenstander weet soms met snelle uitbraken gevaarlijk te worden maar ook zij hebben het vizier niet helemaal scherp en wederom vliegt de bal naast en Mark weet een keer handelend op te treden.
Toch komt Rijnvogels langzamerhand steeds beter aan voetballen toe en weet men elkaar weer na de stroeve start weer prima te vinden en via zo’n combinatie wordt vanaf de zijkant Jordan gevonden en die weet na de bal onder controle te krijgen de bal hard in te schieten en de 1-1 achter de keeper te schieten!!!!
Graaf Willem II/VAC wordt in de laatste 10 a 15 minuten van de wedstrijd constant onder druk gehouden en Rijnvogels rijgt de kansen aaneen maar steeds zit er of iemand tussen of men maakt net de verkeerde keuze. De tegenstander weet uiteindelijk de schade tot de rust te beperken met maar een kleine achterstand omdat Arres na een prima rush de bal beheerst binnenschiet en dus pakt Rijnvogels voor rust de voorsprong, 1-2.
In de 2e helft ontstaat vreemd genoeg een heel ander beeld van de wedstrijd omdat Rijnvogels niet meer zo voetbalt als in de 2e fase van de 1e helft en lijkt het opnieuw op de start van de 1e helft.
Zoals gezegd blijft Stefan te ziek te zijn om nog te kunnen spelen, probeerde het wel even in de 2e helft, en dus zullen de mannen het met z’n 11’en de rest van de wedstrijd moeten doen.
Wederom krijgt men de bal vaak niet weg vanuit de verdediging omdat het middenveld niet goed functioneert en voorin creëert met nog wel een enkele kans met onder meer Arres voorlangs maar duurt het balbezit veel te kort.
Graaf Willem II/VAC voert dan ook de druk op maar de verdediging geeft niet veel weg maar helaas blijkt bij 2 corners de scherpte duidelijk niet aanwezig waardoor de tegenstander relatief makkelijk op vrijwel dezelfde wijze kan scoren en dus staan de mannen van Rijnvogels in no time snel achter met 3-2.
Daarna probeert Rijnvogels de draad nog wel op te pakken van voor de rust maar de vermoeidheid speelt nu ook een rol en heeft men niet meer echt de kracht om tot grote kansen te komen mede omdat er geen wissels zijn. Toch waren er nog wel wat kleine kansjes aan beide zijden maar gescoord werd er niet meer waardoor Graaf Willem II/VAC de 1e winst van het seizoen mogen bijschrijven.
Jammer want nu blijkt opnieuw dat we de kansen die we kregen in met name de 1e helft beter moeten benutten, nu stond het maar 1-2 maar het had gerust 1-3 of zelfs 1-4 kunnen staan en dan gelooft de tegenstander er een stuk minder in.
Was wel een beetje déjà vu want eerder in de beker had men een soortgelijke wedstrijd tegen RCL waarbij men met de rust 0-2 voorstond met kans op meer en uiteindelijk met 5-3 onderuit ging.
Helaas viel de 2-2 relatief snel waardoor men snel het geloof en de motivatie terug had om een goed resultaat te halen. Helaas konden we het niveau van m.n. het 2e gedeelte van de 1e helft niet meer halen mede door geen wissels anders had ik het nog moeten zien. Aan werklust ontbrak het in ieder geval niet en heeft men geknokt tot het einde toe maar het zat er helaas niet in en blijkt met net als dus tegen RCL tegen oude fouten aan te lopen, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel!!!
Volgende week opnieuw een uitwedstrijd en dan tegen Meerburg JO13-9 die z’n 1e wedstrijd won met 1-0 van SVC’08 JO13-8.