HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels domineert toernooi bij Kadoelen

Het werd een onverwacht een-tweetje in Amsterdam voor onze afdeling. Op de Only Diva’s Cup werd het een lange maar leuke dag. Rijnvogels was met twee teams te sterk voor de rest van het deelnemersveld, wat voornamelijk gevormd werd door 1e klassers, enkele hoofdklassers en wat teams uit de 2e en 3e klasse.

Vrouwen 1 rolde soepel door de groepsfase met alleen maar overwinningen. In vijf wedstrijden van twintig minuten werden er negen mooie goals gemaakt, etaleerde Anique van der Klaauw haar uitstekende bal aanname, lieten enkele nieuwkomers zien wat ze in huis hadden, werden er nul tegen goals geïncasseerd en was er ruimte om al wat te schaven aan de speelwijze.

Vrouwen 2 zat in een sterke poule met onder andere hoofdklasser Odysseus ’91. Nadat het met een gelijkspel het toernooi had afgetrapt kwam de ploeg op stoom en wist het verrassend de finale van het toernooi te behalen. Vooral de laatste wedstrijd was bloedstollend tegen het thuis spelende Kadoelen. Een 1-0 overwinning bleek voldoende voor de eindstrijd.

De finale tussen twee teams van dezelfde club zal de organisatie voorafgaand niet voor ogen hebben gehad, maar het tekent de stappen die Rijnvogels als organisatie aan het zetten is. Om 16.00 uur werd er afgetrapt voor de laatste wedstrijd van het toernooi. Beide teams zijn pas een week in training en dat zag je terug in de wedstrijd. Het werd een bloedeloze 0-0 waarin Vrouwen 1 wel wat kansen had om de boel te beslissen. Pingels moesten gaan uitwijzen wie de mega trofee omhoog mocht gaan liften. Na veertien elf meter trappen faalde Vrouwen 1 van 11 meter en mocht Vrouwen 2 zich winnaar noemen van de Only Diva’s Cup 2017! Een mooie opsteker voor dit team wat dit jaar moet gaan oogsten in de 3e klasse.

Het was een goede dag. De teams moedigden elkaar aan tijdens de poule wedstrijden en dat is goed om te zien.  We zijn de hele dag bij elkaar geweest en verwachten twee uitstekende teams dit seizoen. En dan hebben we ook nog ons derde selectie elftal, wat ook een ijzersterk team gaat worden en een gooi gaat doen naar de titel in de 4e klasse!

Kortom: er moet nog hard gewerkt worden om ‘competitie proof’ te worden. Zowel technisch, tactisch, fysiek en in de beleving. Maar het begin is er. Er volgen nu vier trainingen en daarna gaan we de echte test fase in. Op een mooi seizoen!

20/08/2017


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media