HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 bekert verder na zege op Alphense Boys

Het was een doelpuntrijk duel op de Kooltuin. Als beide teams een aantal opgelegde kansen hadden verzilverd zou een uitslag van bijvoorbeeld 8-7 niet hebben misstaan. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de thuisclub die nogal wat manschappen miste. Om uiteenlopende redenen ontbraken Jeffrey Verkerk, Kevin Wijmer, Arie de Vreugd, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn en Joey Lauhouh. Zoals bij eredivionisten nogal eens sprake is van onderschatting tegen lagere goden en in een gelegenheidsformatie aantreden was dit op de Kooltuin niet helemaal het geval. De mannen die wel in het strijdperk aantraden hebben in ieder geval aan de verwachtingen voldaan.

Voor trainer Hein van Heek was het een weerzien op vertrouwde bodem. Toch zal de voormalige trainer van de vogels er een dubbel gevoel aan over hebben gehouden. Enerzijds omdat zijn team aan het kortste eind trok, anderzijds zal hij er toch warme gevoelens hebben ervaren. Na de wedstrijd werden hem door Pieter van den Eijkel ex-speler van het G-team en door de supportersvereniging attenties aangeboden. Zij waren hem nog niet vergeten. Op zeker een pleister op de verse sportieve wonde.

Als twee ploegen voor de volle winst gaan krijg je in de regel een open duel met aanvallende acties. Daaraan heeft het in deze pot zeker niet ontbroken. De eerste minuten waren voor de bezoekers en het resulteerde binnen no-time al in een 1-0 voorsprong. De eerste de beste corner werd bij de tweede paal door Arjan Ouwendijk binnen geknikt. Een vroege opsteker voor de Alphenaren. Het duurde even alvorens de thuisclub enigszins in het ritme kwam waarna zich een redelijk gelijkwaardig duel ontspon. Even wennen in een gelegenheidsformatie. Jan de Bruin moest eerst nog even een bal van de Katwijkse lijn weghalen voordat de gelijkmaker viel. Roy van Leeuwen werd de diepte in gestuurd en zijn panklare voorzet werd door Max van Steen langs de kansloze Justin de Feijter binnen gekopt. Nog voor de thee sloegen de vogels tweemaal binnen drie minuten toe. Het was Luuk Slegt –in door de opponent aangevochten buitenspel positie- die de 2-1 in de touwen legde en Jesse Driebergen haalde vanaf afstand onverwacht doeltreffend uit, 3-1.

Direct na de pauze waren de Boys dicht bij de anschlustreffer maar de poging eindigde rakelings naast het doel van Arie van der Niet. Het begin van het kansenfestival waardoor het een vermakelijk gebeuren werd. Aan Rijnvogelzijde vergat Roy van Leeuwen de pot vroegtijdig in het slot te gooien door van dichtbij naast te pegelen. Ook Niek Ossevoort kon geen vruchten plukken uit een scrimmagesituatie. Derhalve bleef het een open duel waarin Patrick Krop verzuimde om de 3-2 te noteren en even later de Katwijkers wederom door het bekende oog kropen. Ook Van der Niet moest tussentijds handelend optreden. Het spel bleef op en neer golven en Roy van Leeuwen leek dan toch weer de beslissing op zijn pantoffel te hebben na een dieptepass was hij Jan en Alleman te snel af inclusief sluitpost De Feijter. Het lege gapende doel lonkte maar zijn schuiver ging nipt voorlangs. Aloude voetbalwetten deden ook nu weer hun opgeld. Na een vlot lopende aanval scoorde Boris Zanoli de 3-2 en het was de opmaat voor de Boys om de jacht op de gelijkmaker te openen. De bezoekers werden sterker maar hadden het geluk dat Roy van Leeuwen na een mooie aanval wederom niet tot scoren kwam omdat de lat de helpende hand aan de Alphense doelman bood. Toch zou de kleine spits eindelijk het net weten te vinden. Na een dieptepass omspeelde hij de keeper en schoof rustig de 4-2 binnen. Het zou nog 5-2 of mogelijk 4-3 zijn geworden. Robbin van Dijk kopte van dichtbij in de handen van De Freijter en invaller Jan van Paridon verraste met een kopbal bijna zijn eigen doelman maar Van der Niet kon met een sprint de knikker nog net van de doellijn halen. Voldoende momenten dus die het publiek bepaald niet verveelden. Het bleef bij 4-2 waardoor de vogels een ronde verder vliegen in het bekertoernooi. Vervelend moment was er voor Dirk Jan van den Oever die met een vervelende blessure uitviel nadat hij pas een paar wedstrijden weer in de hoofdmacht kon acteren.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Kluivers, Van den Oever (71: Van Paridon), Ossevoort, De Bruin (88: Hoogerwaard), Slegt, Driebergen, Van Leeuwen, Van Steen (46: Van Kruistum), Van Dijk.

23/12/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media