HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Rijnvogels bekert simpel verder

BEKERWINST NA DUEL MET TWEE GEZICHTEN, 2-6

De Vogels zijn een ronde verder na het gewonnen duel bij AFC ’34 in Alkmaar. In de vaderlandse geschiedenisboeken staat ergens te lezen dat In Alkmaar de Victorie begon. Laat het een opmaat zijn voor de Rijnvogels die de strijd om de KNVB beker goed presteren maar nog immer wachten op de eerste zege in de competitie. Uiteindelijk heeft dit prioriteit boven leuke successen in het bekertoernooi.

De geschiedenis leek zich binnen een vijftal dagen te herhalen. Net als in de wedstrijd tegen ODIN ’59 keken de roodwitten al binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De vraag rijst dan: is de les nog niet geleerd? Waarom zo slap en ongeconcentreerd beginnen en vanaf minuut 1 het (kunst)gras niet op willen vreten?  Joost mag het weten. Feit is in ieder geval dat de Rijnvogels weer achter de feiten aan liepen. Arno Dijkstra wist na een prima aanval de schade tot 2-1 te beperken alvorens er in de kleedkamer de hoofden moesten worden gebogen en over het strijdplan voor de tweede helft moest worden nagedacht. Het bleek achteraf te hebben gewerkt.

De gretigheid en strijdvaardigheid openbaarde zich. De Rijnvogels kregen de gastheren in de tweede helft onder de knie. Jaap van Duijn tot dan toe nog niet succesvol, bediende Romano van der Stoep die met zijn gelijkmaker de weg naar het succes inleidde. Het was vervolgens er op en er over. De regie was in handen van de Katwijkers. Het was wederom Jaap van Duijn die de beslissende pass gaf waaruit Ogur Kaya vallend de 2-3 binnen schoof. De gastheren gaven zich nog niet gewonnen en hadden zomaar de 3-3 kunnen noteren maar uit kansrijke positie schuffelde spits Schuffelen de baal naast de staander. Vervolgens kwam de Katwijkse defensie waarin Joey Zandbergen na het uitvallen van Wouter Soomer op links ging ballen niet meer echt in de problemen. De Rijnvogels namen souverein het initiatief. Een totaal ander beeld dan in het eerste bedrijf. Het wachten was op het uitbouwen van de score. Voor de 2-4 was Ogur Kaya verantwoordelijk na een pass van Jaap van Duijn. Het pleit was op dat moment min of meer beslecht. Jaap van Duijn die tot dan toe alleen zijn maten van doelrijpe kansen voorzag, tilde de score naaar 2-5 een schoot het halve dozijn na aangeven van Romano van der Stoep op en knappe manier vol.

Analyse achteraf:

Als de Vogels vanaf minuut een hun veren wijd hadden uitgeslagen zouden de supporters waarvan de meesten voor de Katwijkse Najaarsfeesten hadden gekozen, niet na de slechte start hun gezicht op onweer hadden hoeven zetten. Na de pauze klaarde de lucht op. Een motie van zelfvertrouwen om aanstaande zaterdag voor het derde competitieduel naar Huizen af te reizen.

Opstelling: Teun Guijt, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer. Joey Zandbergen, Wouter Soomer (12: Ogun Kaya),  Pieter van den Breggen, Sander van der Horst, Romano van der Stoep, Jim Havenaar, (68:Jop Verhagen), Arno Dijkstra (78: Niels van Veen), Jaap van Duijn.

24/08/2016


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media