HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Revanche van tweede in derby

QUICK BOYS 2 DE KANSEN,  RIJNVOGELS DE PUNTEN

 

De eerder in dit seizoen smadelijk geleden nederlaag werd door het team van trainer Antoin Hoovers weggepoetst. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat de 2-0 overwinning wel enigszins geflatteerd was. De mannen van Nieuw Zuid schiepen zich de meeste kansen maar sprongen er slordig mee om of troffen doelman Gert Jan Vlieland op hun weg naar een treffer.

De tweede derby binnen een paar weken eindigde nu ook weer in het voordeel van de Kooltuinboys. Na Katwijk moest ook Quick Boys er aan geloven, 2-0.

 

Hiermee heeft het team een aardige serie neer gezet en mag zich zo langzamerhand tot de subtoppers gaan rekenen. Meer lijkt er voorlopig niet in te zitten maar wellicht biedt de derde periode nog mogelijkheden voor een prijsje. Als de mannen de vorm van de laatste weken vast kunnen houden biedt dit nog perspectief. De wisselvalligheid in de prestaties in de eerste helft van het seizoen lijkt te zijn verbannen. Het was nog allemaal geen Hosanna maar de punten werden op karakter binnen gesleept. Karakter, de basis waarop je een wedstrijd kan winnen. En zo geschiedde.

 

Het was verdediger Sander van der Gugten die na een afgeslagen corner met een geplaatste inzet in het dak van het doel de score tegen de verhouding in opende. Sluitpost Herman Jonker –geen beroepsvisser zoals zo vele Katwijkers- mocht vissen. Een vangst waar je bepaald niet vrolijk van wordt. Met de 1-0 voorspong werd de thee genuttigd. In het tweede bedrijf waren de gasten toch weer de bovenliggende partij maar op inzet en strijdlust hielden de roodwitten stand. Zij zochten het vooral in scherpe counters vanuit de defensie die vandaag solide bleek en geen tegentreffer toe liet. Het werd een duel dat dus alle kanten op kon. Jack de Jong peerde het leer over maar kort daarna vond hij na een fraaie actie Thom de Vries die via een blauwwitte voet zijn inzet achter een kansloze Jonker zag verdwijnen, 2-0. Gerechtigheid? Nee dat bepaald niet maar het was nu eenmaal zo. Soms valt het kwartje de verkeerde kant op maar nu in het voordeel van de gastheren. Het had voor de bezoekers nog erger kunnen worden als Joey Ko en Paul Melissen hun pogingen in de slotfase niet rakelings voorlangs hadden zien gaan. De revanche was er. Met 2-0 konden de Vogels dik en dik tevreden zijn.

 

 

19/02/2017


Alle wedstrijdverslagen van

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media