HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Revanche van effectiever tweede op FC Lisse

TWEEDE ZEER EFFECTIEF

Een wedstrijd tegen een bij tijd en wijlen betere tegenstander toch met  3-0 winnen. Dat kan dus zoals het tweede dit tegen FC Lisse liet zien. Een kwestie van effectiviteit heet zoiets. Al zag het er voor de pauze bepaald niet naar uit en was de eerste helft overwegend in het voordeel van de geelblauwen uit het bollendorp. ‘In de rust heb ik een donderspeech gehouden en dat heeft dus blijkbaar gewerkt’ gaf trainer Stefan Schaafsma achteraf ‘zijn geheim’ prijs.

Al in de eerste minuut gaven de bezoekers een venijnig waarschuwingsschot af en de parade van Gert Jan Vlieland was de opmaat voor de goalie om met enkele fraaie reddingen zijn hok deze dag schoon te houden. Hij groeide uit tot een van de beteren zo niet de beste vandaag. De gasten bleven vanaf dat moment het betere team en kregen kort daarna weer een levensgrote kans toen Vlieland al gepasseerd was maar op een of andere wijze verprutsten de Lissenaren deze geweldige mogelijkheid. Pas daarna kropen de vogels voorzichtig uit hun nest gelijk een jong vogeltje in het voorjaar. Het resulteerde in een paar corners en uit een daarvan wist doelman Björn Hagarty een Katwijkse voetzoeker met de voet te redden. Aan de overzijde was het weer de beurt aan Vlieland om een Lisser projectiel onschadelijk te maken maar de meesten zag hij gelukkig over vliegen. Kort voor de thee een opvallend moment. Kevin de Jong zag Hagarty te ver voor zijn kooi staan en verraste hem bijna. Tot opluchting van de jonge sluitpost daalde de knikker naast het doel. De rust brak met een min of meer onwaarschijnlijke 0-0 aan. Tijd dus voor Schaafsma om een vroeg, keihard paasei te leggen. Ongezouten wel te verstaan.

In het tweede bedrijf oogde het in ieder geval dat de zaken energieker werden aangepakt en was er een betere balans tussen beide partijen. Toch viel de openingstreffer aan Katwijkse redelijk onverwacht. Tenminste, je zag het niet direct aankomen maar Kevin de Jong haalde plotseling en strak uit en het leer smoorde in de touwen, 1-0. Toch min of meer een opsteker.

Tot zover de live reportage.

Richting het laatste kwartier ging het dus nog voortvarender bleek uit de info achteraf. Ondanks dat het duel in evenwicht bleef maar  FC Lisse toch aandrong waren de vogels het meest effectief. Thijs van Kruistum strafte een fout van de doelman met een lobje af en Kevin de Jong zorgde met zijn tweede treffer voor een toch wel ietwat geflatteerde 3-0 eindstand. Maar wie maalt daarom. Vorige week tegen Quick Boys was het andersom toen er geflatteerd werd verloren, dus is de balans over twee wedstrijden weer in evenwicht.

25/03/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media