HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2: Puntje zat er net niet in voor het tweede

Tweede komt te laat op gang tegen Ter Leede

 

Als het tweede zo had gespeeld als nadat de anschlustreffer door Jack de Jong was geproduceerd zou het wellicht met minimaal een puntje sportpark Roodemolen hebben verlaten. Ondanks een hevig slotoffensief slaagden de mannen van trainer Stefan Schaafsma er niet in om bij het scheiden van de markt de score nog in evenwicht te brengen. Ondanks dat een kopbal van captain Sander van der Gugten die fraai door doelman Glenn Teunissen werd gepareerd bijna nog de remise zou hebben betekend. Nu brak een slechte eerste helft waarin tegen een 2-0 achterstand aan werd gekeken aan het eind van de rit behoorlijk op. Beide treffers waren kopballen en een gevolg van slecht dekken bij de tweede paal. Thomas Tavelli en Jim van der Krogt konden dankbaar profiteren van de vrijheid die hen in het luchtruim werd geboden.

Al met al dus een vervelende nederlaag. Als excuus zou mogen worden opgevoerd dat het spitsenduo Thijs van Kruistum en Kevin de Jong – beiden vorig seizoen goed voor meer dan 40 voltreffers- nog niet inzetbaar was en er een ‘gelegenheidsvoorhoede’ het de Sassenheimse defensie lastig zou moeten maken. Dat lukte in het eerste bedrijf niet tot nauwelijks. Sammy Zandbergen werkte wel hard maar vond in de eindfase van zijn acties geen vrijstaande medespelers. Doelman Arie van der Niet bokste een bal over de lat maar het was uitstel van executie want kort daarop vielen de Sassenheimse treffers en leek het pleit al in een vroeg stadium beslecht.

Na de thee werd Jack de Jong door Schaafsma ingebracht. In principe begeleider maar immer nog spelend lid. Zijn inbreng had effect. De vogels werden dreigender maar dankten doelman Van der Niet dat hij met een reflex het team nog in de race hield. De bakens van voor de pauze werden duidelijk verzet en na de fraaie 2-1 van Jack de Jong hing de gelijkmaker in de fraaie nazomerlucht. Sammy Zandbergen had pech in de afwerking maar de aanvalsgolven op de veste van Teunissen bleven door rollen. Helaas zonder het gewenste resultaat. Al was – zoals eerder beschreven- Sander van der Gugten er heel dichtbij maar Teunissen had de redding van de dag in huis.

 

06/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media