JO13-3: Puike zege voor FC Rijnvogels JO13-3

FC Rijnvogels JO13-3 – Ter Leede JO13-3
ruststand 5-1
eindstand 8-2
doelpuntenmakers: Rolandi 3x, Teun 3x, Thijs 2x

Na de makkelijke overwinning van vorige week tegen VV Katwijk mocht er zaterdag afgetrapt worden tegen Ter Leede JO13-3. Ook dit team draaide onderin mee, dus dat bood weer perspectief voor onze mannen. Thijs vd Voort was er dit keer wegens een weekendje uit niet bij en zijn plekje werd overgenomen door gastspeler Rolandi.
Ter Leede begon sterk aan de wedstrijd en zette de Vogels vast op eigen helft. Het lukte ons maar niet om de bal in de eigen ploeg te houden en FCR had zichtbaar moeite met de kleine ruimtes waarin er gespeeld werd. Met “vrouwen-en-kinderen-eerst-voetbal” of “hots-knots-begonia-voetbal” werd er standgehouden. Deze twee spelsystemen lijken heel erg op elkaar. Bovendien stond Sven vandaag weer een bere partij te keepen en zodoende kwamen we zonder kleerscheuren de eerste minuten door. Gaandeweg de partij vorderde, lukte het FCR om zich onder de druk vandaan te voetballen. Bij één van de uitvallen die FCR deed, was het meteen raak. Rolandi maakte zijn faam waar en hij schoot de 1-0 in de touwen. Na die goal leek het alsof er bij de tegenpartij meteen de moed in de kicks zakte. Het was Rijnvogels dat dicteerde en de wedstrijd naar zich toe trok. Het spel werd “groot” gemaakt en bij vlagen ging de bal over en weer. Dit is precies waar we dit blok op trainen. Het één-tweetje komt ruim aan bod en er wordt gehamerd op het samen spelen. Het is dan ook mooi om te zien dat we zaterdags, als er voor het echie gespeeld wordt, dit geregeld terugzien. Toch vielen er nog twee goals die hier niets mee van doen hebben. Twee keer was Teun er als de kippen bij toen er bij een corner van Nick de bal vlak voor zijn voeten kwam. Ook Rolandi bleef scoren en hij completeerde zijn hattrick door als echte goalgetter de keeper nog twee keer kansloos te laten. De score had nog veel hoger op kunnen lopen, maar de lat (Nick) en de paal (Roy) lieten dat niet toe. Nick stond dit keer op de rechtsbuiten positie en werd geconfronteerd met het geheel nieuwe fenomeen dat buitenspel heet. Daar had hij nog nooit mee te maken gehad en in de eerste helft werd hij herhaaldelijk afgevlagd. In de rust wilde hij dan ook graag even gebriefd worden over deze spelregel. Nick leerde snel, want in de tweede helft heeft hij niet één keer buitenspel meer gestaan en kan hij terugkijken op een uitstekende wedstrijd.
Dat het lastig voetballen is wanneer de tegenstander zich helemaal terugtrekt ondervonden voornamelijk onze backs. Djek en Swen stonden vaak helemaal alleen toen hun mannetjes in geen velden of wegen te bekennen waren. En wat moet je dan doen? Centraler gaan staan of juist mee naar voren waar het al zo druk is? Je positie houden in Niemandsland? Het is en blijft lastig en het zal de komende wedstrijden wel andere koek voor ze worden als de nr’s 2 (VVSB) en 1 (Van Nispen) onze tegenstanders zijn. Twan speelde weer als “een baas” achterin het centrum van de verdediging met Zeb aan zijn zijde. Ook Zeb kan terugkijken op een puike wedstrijd! Nog 1x voor rust werd er gescoord waar Ter Leede ook een graantje meepikte. Met een 5-1 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft werden er wat omzettingen gedaan waardoor Rolandi centraal achterin kwam te staan en Bram in de punt van de aanval werd geposteerd. Tot twee keer toe had Bram pech in de afronding anders had hij zijn goede wedstrijd met een goaltje kunnen bekronen. Wie wél wist te scoren was Thijs. Twee keer liet hij het net bollen. Vooral zijn tweede goal was er één om van te smullen. Er ging een prachtige aanval aan vooraf via Chiem, Roy, Emiel en Teun. De voorzet van rechtsbuiten Teun werd op juiste waarde geschat door Thijs en bij de tweede paal boogde hij de bal over de Sassenheimse keeper heen. Een collectieve goal! Teun wist zijn derde ook nog binnen te schieten, waar Roy wederom pech had en zijn poging op de paal zag belanden. Keeper Sven had het de tweede helft aanzienlijk drukker, maar zogezegd keepte hij een voortreffelijke pot. Slechts één keer hoefde hij de tweede helft nog maat te vissen waardoor FCR ook zijn tweede wedstrijd op een groot veld wist te winnen, 8-2.

Zaterdag komt VVSB op bezoek op De Kooltuin. Tegen de nummer 2 van de competitie zal er een heel andere wedstrijd op de mat gelegd gaan worden.