HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Prima ouverture van het eerste

FC Rijnvogels viert rentree in de Derde Divisie

 

Nipte maar verdiende zege op Hoek

 

Op sportpark De Kooltuin leek het wel een herhaling van zetten van het vorige seizoen. Uitbundige supporters en dito spelers na het behalen van een overwinning. Er was ook alle reden toe want de eerste ontmoeting op een hoger niveau werd met een verdiende driepunter gevierd. Het –uit het verleden gebleken- altijd lastige Hoek moest in de thuisclub haar meerdere erkennen. De 1-0 zege was nipt maar verdiend.

 

‘Vogeltjes die te vroeg zingen zijn voor de poes’ aldus een oude volkswijsheid. De Katwijkse Vogels zongen echter het hoogste lied tegen de Zeeuwse opponent. Met name in de eerste helft speelde het team van trainer Thomas Duivenvoorden herkenbaar en attractief voetbal. Met vrijwel dezelfde formatie als vorig seizoen toen de kampioensvlag kon worden gehesen. Reno van Heiningen vertrok en spits Maarten Reyneveld zal tot zeker aan de winterstop worden gemist vanwege een slepende kruisbandblessure. Er was slechts een nieuwkomer die de basiself completeerde, Edin Bibuljica, afkomstig van FC Boshuizen. Hij scheen zich vrijwel moeiteloos binnen de formatie hebben aangepast.

 

Vanaf de acquitstoot gepen de gastheren de macht en speelden voornamelijk op de helft van de bezoekers. Met verzorgd voetbal, positiespel, druk uitoefenen eisten de Katwijkers de regie op. Het was niet alleen de verdienste van het goede spel maar ook de inzet van vrijwel het gehele collectief dat voor elke meter streed. Zwakke plekken kende de Vogelformatie niet. Het offensief leverde aanvankelijk slechts enkele halve kansen op voor Virgil Tjin Asjoe, Tom Bijen en Dennis Bakker. Geleidelijk aan bleken de snelle tegenstoten van Hoek- met name over rechts- gevaarlijk maar de rood-zwarte defensie (geen witte broek meer) klaarde de klussen. Slechts eenmaal moest doelman Yannick Augustinus zich strekken om een inzet van Mathieu De Smet uit de hoek te ranselen.

 

De Katwijkse inzet en het betere spel werden op slag van rust beloond. Een panklare voorzet van Jesse Driebergen- een der betere Vogels- werd door Virgil Tjin Asjoe geweldig in de kruising achter de kansloze Lars Knipping gekopt. Een heerlijke opsteker voor de pauze.

Na de hervatting ging de thuisploeg op de ingeslagen weg voort. Het bleef hoog druk zetten en de opponent kwam nauwelijks aan opbouwen toe. Het leverde echter geen rendement op. Rushes van de ijverige Roy van Leeuwen oogsten geen effect en de soms te frivole bewegingen van de uiteindelijke matchwinnaar Virgil Tjin Asjoe sorteerden dit evenmin. Tom Bijen vond Knipping op zijn weg en dit ondervond ook Roy van Leeuwen. De 2-0 bleef uit. Om de voorsprong te consolideren werd het spel van Katwijkse zijde behoudender en was het zaak om de mogelijke driepunter te koesteren. Soms weg is weg en loerend op een uitbraak als Hoek op jacht was naar de gelijkmaker die er niet meer zou komen. De Vogels mochten de rentree in de Derde Divisie gaan vieren.

 

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Schoonenberg, Michel, Driebergen, Bijen. De Beste, Bibuljica (72: Mwanko), Van Leeuwen, Bakker (80: Noordam), Tjin Asjou.

 

Score: 45. Tjin Asjoe 1-0.

Vanwege een storing in het fotobewerkingsprogramma slechts een paar en dus onbewerkte foto’s.

 

20/08/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media