HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Prima beker start voor Vrouwen 1

De ploeg begint op gang te komen

Een klinkende 8-1 overwinning boekte Rijnvogels tegen nieuwbakken 1e klasser HZVV. Na een uitstekend eerste kwartier was de strijd al gestreden en kon Rijnvogels uiteindelijk uitbollen naar een grote overwinning. Veel positieve zaken kwamen aan het daglicht op wederom een warme Kooltuin en de goals werden netjes uitgesmeerd over beide helften. In Groningen kan volgende week de volgende ronde worden bereikt van de landelijke KNVB Beker. Drie punten zijn dan nodig om dat helemaal zelf te bewerkstelligen.

Trainer Wim de Jong was in zijn nopjes over de beginfase van zijn team. Een belangrijke zaak, want het team moet toch weer een beetje opnieuw beginnen na de vele wisselingen van de zomer. Het team gaat elkaars sterke punten herkennen na zeven trainingen en twee wedstrijden en dat was in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen te zien. Nadat de Hoogeveense bezoekers al tweemaal waren gewaarschuwd was het de uitstekend spelende Drita Celaj die een vlot lopende aanval binnen wist te lopen. Niet veel later liet Wilan Gies Broesterhuizen zien dat ze ook dit seizoen een van de smaakmakers gaat worden van ons vlaggenschip door na een uitstekende loopactie niet zelfzuchtig te zijn, maar het overzicht hield en de bal breed lag op de er nog beter voor staande Aranka de Wit. Precies wat dit seizoen de gedachte moet zijn: we doen het met z’n allen en we hebben iedereen keihard nodig.

Na de wervelende beginfase ging de storm een beetje liggen en had Rijnvogels in het opzetten van de aanval wat verbeterpunten. De warmte op De Kooltuin speelde ook mee en na de drinkpauze ging Rijnvogels weer van kiet af aan. Nieuwkomers Daphne Troost en Mandy de Boer maakte het verschil in de slotfase van de eerste helft. Mandy de Boer sneed van links naar binnen en Daphne Troost was al onderweg naar het vijandelijke doel. Een geweldige voorzet volgde en Daphne wist daar wel raad mee. Het slotakkoord was ook voor Mandy de Boer, die wederom een goede actie maakte en haar afstandsschot was te machtig voor de goalie van HZVV. Rusten met een 4-0 voorsprong en geen kans weggegeven. Anique van der Klaauw, Jeanny Harders en nieuwkomer Sterre Noordhoek lieten er geen muisje door en doelvrouw Daniëlle Hornes zag daar goed op toe. Aan de hand van de piepjonge Marin van der Meer werd de wedstrijd gecontroleerd.

Ook de tweede helft leverde weinig problemen op voor Rijnvogels. Loraine Kuyt werd na een mooie actie een halt toe geroepen vlakbij het zestien meter gebied, maar daarna was het al snel weer prijs. Na 52 minuten werd er een schot van afstand op waarde geschat door Aranka de Wit, die een neusje heeft waar de bal neer gaat komen, en via de rebound het handjevol treffers vol schoot. Vier minuten later was het de ingevallen Lavinia Poku die in de diepte werd gelanceerd en na een goede individuele actie de keeper in de korte hoek wist te verassen. Een uitstekende goal weer. Net voor de tweede drinkpauze  was het Daphne Troost die haar tweede van de middag maakte en het laat ogen zich als een vis in het water te voelen op De Kooltuin.

De slotfase begon met een slordigheidje aan de kant van Rijnvogels en het cadeautje werd door HZVV met een mooi schot in de kruising uitgepakt. Het kleine smetje op deze middag werd door de 15-jarige Dieneke Petersen weggeveegd met een uitstekende invalbeurt. Zonder spanning speelde zij weer prima mee met de nieuwbakken topklasser en mocht haar invalbeurt bekronen met de achtste treffer van de middag. De jeugdspelers kloppen aan de deur bij Rijnvogels.

Een positieve middag dus voor ons vlaggenschip. Acht treffers en op een slippertje na zag het er heel solide uit bij de ploeg van Wim de Jong. Volgende week bij het tweede elftal van Oranje Nassau (1e klasse) in Groningen kan bij winst de volgende ronde worden behaald. Maar eerst moet er als ploeg weer stappen worden gezet in de week voordat er zaterdag wordt afgetrapt op sportpark Coendersborg. Twee trainingen en woensdag wordt er geoefend tegen CSW in Wilnis. Het beloofd weer een belangrijke week te worden voor ons vlaggenschip, wat er goed voor staat na drie weken hard werken.

Scoreverloop

‘07 1-0 Drita Celaj

‘09 2-0 Aranka de Wit

‘42 3-0 Daphne Troost

‘45 4-0 Mandy de Boer

‘52 5-0 Aranka de Wit

‘56 6-0 Lavinia Poku

‘71 7-0 Daphne Troost

‘79 7-1 HZVV

‘83 8-1 Dieneke Petersen

01/09/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media