HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Petje af voor Vrouwen 1

De laatste wedstrijd van het seizoen tegen Heerenveense Boys dekte de lading `van deze jaargang aardig. Af en toe worstelen, prachtige momenten (deze wedstrijd de goals) en op wilskracht resultaat halen. Rijnvogels eindigt dit seizoen op een keurige zesde plaats in het linkerrijtje en is de beste van alle nieuwkomers in de hoofdklasse.

En dat is knap, met dertig punten is de doelstelling meer dan bereikt. Met een spelersgroep die heel graag wilde, maar aan het begin van het seizoen nog niet wist waar het stond. Het debuut in de hoofdklasse was een hele hard leerschool, maar uiteindelijk stond Rijnvogels er als het echt moest. Vanaf de maand december behaalde Rijnvogels maar liefst zeventien van de in totaal dertig punten die het dit seizoen bij elkaar wist te sprokkelen. En met hier en daar een beetje meer geluk had de ploeg van Wim Bouckaert zelfs nog kunnen ruiken aan de topklasse. Uiteindelijk kwam het in de derde periode één punt te kort om zich te plaatsen voor de nacompetitie. En aangezien de hele competitie opzet met de beloftenteams weer overhoop wordt gegooid, was één wedstrijd genoeg geweest. Er kan nu worden door gebouwd naar het nieuwe seizoen, waar we al weer met veel genoegen naar uit kijken.

Dan de wedstrijd. Heerenveense Boys vocht voor haar ‘laatste’ kans en kwam furieus uit de startblokken. Rijnvogels stond een beetje te stuntelen en kon binnen een minuut de bal al uit het net plukken. Rijnvogels stelde daarna vrij snel orde op zaken nadat Jannette van Belen in het zestien meter gebied werd neergelegd en Anouschka Wolvers mocht aantreden en dat is in 99% van de gevallen een zekerheidje. Nu ook en Rijnvogels kon op jacht naar meer. In de hitte bleek het een fikse opgave om controle op de wedstrijd te behouden. Het spel golfde een beetje op en neer, maar uiteindelijk was het toch Rijnvogels wat op voorsprong wist te komen. Net voor rust pikte Bente Boogaard de bal in het midden van het veld op en stoomde richting het vijandelijke doel. Met een geweldig schot van dertig meter zeilde de bal in de kruising. Zeker het hoogtepunt van de middag. Na rust veranderde er niet veel aan het spel. Heerenveense Boys wist nog op gelijke hoogte te komen, maar vrij snel wist Rijnvogels de voorsprong weer veilig te stellen. Na een goede pass van Anique van der Klaauw, maakte Claudia Owel een mooie solo en behield voor de goal het overzicht. Jannette van Belen was het eindstation van een mooie aanval. Na de beslissende treffer van de middag raakte Heerenveense Boys nog een keer de paal, maar beide ploegen geloofden het wel. De thuisploeg mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie en Rijnvogels mag trots zijn op de zesde plek in de eindrangschikking.

Nog een paar trainingen en de Kooltuinbewoners kunnen zich gaan opmaken voor de zomervakantie. In augustus gaat het circus weer opstarten en dan gaat Rijnvogels weer een stap omhoog maken. We gaan zien wat de toekomst ons gaat brengen.

27/05/2018


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media