MO19: Pech met de hoofdletter P voor Rijnvogels MO19.

Het schrijven van verslagen na een wedstrijd is soms een hele opgave, wordt er gewonnen ? dan leest men graag een verslag, maar als er verloren wordt moet je eerst zelf alles even goed op een rijtje zetten, om neutraal te analyseren.

Maar soms heeft een team gewoon dikke pech, dit was vandaag het geval bij de MO19.

De wedstrijd werd met 1-4 thuis verloren tegen Graaf Willem VAC II. Kansloos ?…. de eerste 40 minuten zeker niet.

De aanwezige coaches, Philip van den Eijkel en Albert de Haas beschikte niet over Ebi Meijer en Anouk Stolk, ze zijn nog geblesseerd, Lotte Durieux was afwezig door de reisweek van school. Gelukkig wilde Sandy Wouters en Emma Mulder uit de MO17 ons versterken bij de wedstrijd.

Manouk Bastiaans begon op doel, in de verdediging kwamen Femke Fielemon, Romy de Haas, Iris van Delft en Roos Filippo uit. Op het middenveld Mieke den Heijer, Marieke Hensbergen, Pascalle Ooms en Rianne Schaap. En voorin waren Naomi van der Horst en Jedidja van der Put te vinden. Kim van Riel, die net terug was van de reisweek begon op de bank.

Rijnvogels begint sterk aan de wedstrijd, ze weten wat hen te doen staat aangezien de uitwedstrijd in Wassenaar verloren werd omdat Graaf Willem VAC II fel en behendig de bal rondspeelde, maar nu krijgt Rijnvogels wat kansen, door een vrije trap van Romy die naast het doel beland en dat gebeurd later ook bij een bal van Marieke. Graaf Willem heeft moeite met het snelle spel van Rijnvogels, die later de bal in het doel zien gaan, het is Naomi die droog in de hoek schiet. Stand 1-0.

Rijnvogels blijft hard werken, Kim komt op het middenveld voor Pascalle. Even later krijgt Marieke nog een kans maar die beland in de handen van de keepster.

Net voor de rust slaat de pech toe en komt Graaf Willem VAC II door twee fouten achterin op voorsprong van 1-2.

Een zure smaak want voetballend is Rijnvogels beter, net voor de rust komt de volgende tegenslag, Marieke krijgt last van een blessure en zo gaat  Rijnvogels de rust in.

Na de rust start Sandy, ze komt voor Marieke in het veld.

Het loopt niet lekker bij Rijnvogels, Graaf Willem VAC II kan voor het doel komen en Manouk kan niet meer bij de bal en de stand is 1-3.

Een paar minuten later raakt Naomi ongelukkig de grond en moet ervan af met een blessure, Pascalle komt er weer in.

Rijnvogels bikkelt door en doen hard hun best om de bal weer voor het doel te krijgen bij de tegenpartij maar kan niet voorkomen dat de stand op 1-4 komt.

Emma komt erin voor Sandy. De wedstrijd gaat verder, helaas moet de scheidrechter twee gele kaarten geven, eerst 1 voor Graaf Willem VAC II en later aan Rijnvogels. Aan het einde van de wedstrijd moet Pascalle opgeven door een blessure en Sandy komt er nog in.

De eerste 40 minuten waren zeker voor Rijnvogels, helaas gooide blessures en een dosis pech roet in het eten, maar complimenten voor de meiden die ondanks tegenslagen, voor elkaar blijven vechten en de koppies omhoog houden, klasse meiden !!!

Sandy en Emma, super bedankt voor het invallen.