JO14-3: Ook RBB is te sterk voor JO14-3

FC Rijnvogels JO14-3 – Rijnsburgse Boys JO14-3
ruststand 0-3
Eindstand 0-7

De derde wedstrijd in de beker werd ook weer op De Kooltuin gespeeld. In deze laatste wedstrijd voor de beker was Rijnsburgse Boys JO14-3 de tegenstander. Zij verloren ook hun eerste 2 wedstrijden dus stilletjes werd er gehoopt op een wat gelijkwaardigere wedstrijd.

De eerste 20 minuten was dit ook wel het geval, hoewel de geel zwarten voor het meeste gevaar zorgden. Bij de eerste grote kans waren het Niels, Rand en Wessel die er gezamenlijk voor zorgden dat de nul op het bord bleef staan. Vlak daarna bracht de lat redding. Daartegenover probeerden Arres en Sem het van afstand, maar hun schoten misten precieze en kracht. Dat was wel jammer, want met de spaarzame kansen die we kregen, moest veel zorgvuldiger mee om worden gegaan. Na een kwart van de wedstrijd was het dan toch RBB dat de score opende. Die goal leek verlammend te werken voor de onzen, want opeens doken er steeds weer mensen vrij voor het hok van Wessel op. Nog vóór de rust werd de score uitgebreid naar 0-3. Spijtig. Zeker gezien het eerste kwart had dat niet gehoeven. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht, maar ook in de limonade bleek geen extra krachtvoer te zitten. Geen enkel moment kwamen we weer in de wedstrijd en een ruim half uur werd er gespeeld met de rug tegen de muur. Toch werd er wel gebuffeld door de meesten. Opgeven is namelijk geen optie! Zeker Thijs speelde een dijk van een wedstrijd, maar ook hij moest lijdzaam toezien hoe RBB de stand uitbouwde naar 0-7! Gastspelers Michiel en Geddi bedankt voor het meespelen! Volgende keer hopelijk een wat leukere wedstrijd.

Volgende week begint de competitie. De KNVB heeft de JO14-3 nu nog ingedeeld in de veel te sterke 3e klasse. De trainers hebben inmiddels het verzoek ingediend om een paar klassen naar beneden gezet te worden. Helaas wordt daar nog over vergaderd in de Zeister bossen. Vooralsnog staat er zaterdag dus een thuiswedstrijd op het programma om 8.30uur tegen Alphense Boys JO14-2.