MO17-1: Ontspannen bekerwedstrijd voor de MO17-1

VVSB MO17-1 – FC Rijnvogels MO17- 1. “Ontspannen” bekerwedstrijdje.

Vandaag, zaterdag 20 oktober 2018, een bekerwedstrijd in de “knock out” fase. Na 1e in de poule fase te zijn geëindigd mochten we door naar de volgende ronde. Altijd maar weer afwachten wie je tegenstander gaat worden.
Uiteindelijke werden we gekoppeld aan VVSB. Een team wat uitkomt in de 2e klasse, maar gezien hun uitslagen (bijna alles gewonnen) en hun 1e plek in de beker poulefase toch niet te onderschatten.
Door vakanties en andere verplichtingen moesten we het vandaag stellen zonder Sanne, Malou en Meike. Blijven er toch altijd nog 15 meiden over. Dieneke kwam, wegens werk, wat later.

We starten daarom ook met de volgende 11:
Op doel Elisa. Verdediging Liya, Sascha, Emma en Aysha (terug van een “heftige” surfweek van school). Middenveld Ilse, Elise en Claudia (terug van een vervelende hamstring blessure). Aanval Marith, Neline en Corine.
Op de bank begonnen dit keer Sandy, Dieneke, Eline en Kyra.
Het begin was even aftasten en wat rommelig, totdat Aysha in de 10e minuut een vrije trap van een meter of 25 van het doel mocht nemen. In plaats van op deze positie de bal vanaf de linkerzijde voor te leggen dacht zij “laat ik m maar in 1x op het doel schieten”. Je kan zien dat de gehele zomer is geoefend op lange ballen, want deze vloog er in 1 keer in. Mooier kon niet. Weer eentje om “in te lijsten”. Oefening baart kunst ;).
Dit brak ook meteen de wedstrijd. Vanaf dat moment gingen we iets meer rust in het spel krijgen en kwamen de combinaties weer terug, zoals het hoort. Na een aantal kleine kansjes en hoekschoppen was het halverwege de 1e helft weer raak. Dit keer door Neline. Daarvoor had ze ook al haar momenten maar deze hadden nog niet de gehele overtuiging. 0-2. In de tussentijd 2 wissels (Sandy en Dieneke) toegepast, omdat Claudia helaas alweer snel moest opgeven vanwege haar hamstring blessure. Claudia, het zal allemaal wel een keertje goedkomen!!

Na deze twee wissels ging alles nog beter lopen en werd het al snel 0-3 door Sandy. Dit was de tussenstand bij de rust. Ondertussen hadden Eline en Kyra ook hun minuutjes reeds gemaakt.
Tijdens de rust weinig recht hoeven te zetten, want alles liep zoals op trainingen reeds de afgelopen weken is voorbereid.
Moet wel even gezegd worden dat, ondanks hun snelle achterstand, de meiden van VVSB bleven “voetballen”. Je kon wel zien dat ook in deze ploeg een stukje voetbal aanwezig was, gezien hun uitslagen van de afgelopen weken niet vreemd. Met name aan hun laatste vrouw en keepster hadden zij te danken dat in de 1e helft er “pas” 3 doelpunten in waren gegaan.

In de 2e helft had hun trainer de laatste vrouw naar het middenveld geplaatst, het was waarschijnlijk de bedoeling dat zij wat meer van het doel af wilden gaan spelen met druk naar voren. Echter dit speelde ons meer in de kaart. Hierdoor kreeg juiste onze voorhoede (nog) meer ruimte, wat uiteindelijk als snel resulteerde in een 0-6 voorsprong (2x Sandy en 1x Dieneke).
Helaas bij zulke wedstrijden zie je dat het dan weer te makkelijk gaat worden en met name de concentratie achterin wegvalt. Tot gevolg dat de spits van VVSB de ruimte kreeg om alleen op Elisa af te gaan, dit haar inzet niet kon keren. Dit bleek 1 van hun schaarse uitvallen, de les is wel om toch 80 minuten de concentratie te bewaren.
Uiteindelijk door nog 2 doelpunten van Sandy en 1 van Neline kwam de uitslag op 1-9 in het voordeel van de Rijnvogels.
Proficiat voor het behalen van de volgende ronde. Top gepresteerd weer allemaal. Benieuwd wie dan onze tegenstander gaat worden.

Bedankt ook voor onze trouwe (en grote) supportersschare. Mooi om te zien hoe de meiden steeds meer een team gaat worden, ondanks de verschillen die aanwezig zijn.
Daarom zijn wij als kader ook heel blij dat iedereen straks aan het eind van het seizoen zich heeft aangemeld voor het Internationaal voetbal toernooi bij OJC Rosmalen.
Meiden ga zo door, ook op de goedbezochte trainingen.
Met elkaar komen we dit seizoen een heel eind.

Einduitslag 1-9
Doelpunten: 1x Aysha, 2x Neline, 1x Dieneke en 5x Sandy.

P.s. Kees van der Voort jij ook bedankt voor de genomen foto reportage gedurende de wedstrijd. Mooi dat alle doelpunten zijn vastgelegd. Deze zijn te zien op de FB site “FC Rijnvogels Vrouwen en Meiden voetbal”.