Ontluisterende nederlaag voor het tweede

In al die seizoenen die FC Rijnvogels 2 op het hoogste niveau van de amateurreserves speelt, is het nog nimmer voor gekomen dat het zo’n pak slaag heeft gekregen. Met gebogen hoofden dropen de mannen van trainer Antoin Hoovers van Nieuw Zuid af. Deze aftocht heb ik zelf niet ervaren omdat ik onderweg was naar Ermelo. De eerste helft had ik wel in beeld en werd daar niet al te vrolijk van. Reeds binnen de minuut lag de bal achter stand-in doelman Hans Barnhoorn die op de inzet van Corstiaan Paap geen schijn van kans had. Deze vroege dreun zijn de Vogels niet meer te boven gekomen. Jesse Driebergen en Robert Steemers – beiden met ervaring in Quick Boys 1- zetten de Katwijk Binners nog voor de thee op een vrijwel onmogelijk te overbruggen achterstand. Wellicht had een en ander iets anders kunnen lopen als na de vroege 1-0 voor de thuisclub het doelpunt van Thijs van Kruistum (randje buitenspel?) zou zijn goed gekeurd. Het is nakaarten na een derby die zoals voorheen meer een echte wedstrijd was en de beide teams om en om wisten te winnen. De laatste twee seizoenen op Nieuw Zuid waren de punten voor de Vogels.

De tweede helft is mij bespaard gebleven. Via de eigentijdse communicatiemiddelen werd onderweg duidelijk dat het falikant mis ging met het tweede. De weken ervoor nog fraaie overwinningen op Katwijk en FC Lisse geboekt en nu deze opdoffer van een oppermachtige tegenstander. Snel vergeten deze optater en komende zaterdag opnieuw aan de bak als FC ‘s-Gravenzande 2 op bezoek komt.