HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 kansloos in Gouda

Tweede in gevarenzone na terechte nederlaag

 

Vorige week tegen Barendregt streed het tweede met volle overgave om boven de onderste vier te blijven en won verdiend. Na de 3-0 nederlaag in Gouda tegen Jodan Boys is het in deze niet benijdenswaardige situatie terecht gekomen. Het was een zespunten duel om boven de Gouwenaren te blijven maar na de volkomen terecht nederlaag moeten de vogels de Boys nu naast zich dulden.

 

Het team van trainer Stefan Schaafsma was onherkenbaar ten opzichte van de week ervoor. Het kon geen enkel gaatje in de Goudse kaas schieten. De thuisclub was de hele wedstrijd de dominerende partij en op de overwinning viel niets, maar dan ook niets af te dingen. Met inzet en passie staken zij boven de bezoekers uit. Voor de rust wisten de roodwitten de averij nog te ontlopen dankzij enkele reddingen van doelman Mitchell Zandbergen en soms met kunst- en vliegwerk te verdedigen. Rick Stalenburg in het Goudse hok moest slechts eenmaal een knappe redding verrichten op een venijnig schot van Robbin van Dijk en daarmee was de Katwijkse koek wel zo’n beetje op. De rust werd met 0-0 gehaald en ondanks het overwicht van de gastheren zouden de Katwijkers lange tijd op de been blijven. Maar het been van captain Sander van der Gugten stak hier letterlijk en figuurlijk een stokje voor. Het was niet voor de eerste keer dit seizoen dat hij een pingel veroorzaakte en dat was in principe de genadeklap voor de vogels die volkomen vleugellam acteerden. Lion van der Velden benutte het kansje vanaf de kalkstip feilloos. Kort daarna voorkwam de lat boven Zandbergen een tweede inslag doch het was uitstel van executie. Voor zover het doek al niet was gevallen drukte Korstiaan Schuilenburg dit nog eens met twee voltreffers uit. Eerst mocht hij simpel binnen tikken na een vrije doortocht en even later peerde hij nummer 3 van afstand fraai in de Katwijkse touwen.

 

Het hing al een aantal weken in de lucht maar nu is het zover om in de komende wedstrijden alle zeilen bij te zetten om het schip nog in veilige wateren te loodsen. Snel deze off-day uit de koppies zetten en de accu opladen voor de komende, allesbeslissende wedstrijden.

21/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media