HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Ongelukkige nederlaag van het tweede

Zespuntenduel helaas verloren

 

Een cruciaal duel om het degradatiespook te verjagen ging met 2-3 verloren. Na een 2-0 voorsprong voor de Vogels bij de rust sloegen de Feyenoorders in het tweede bedrijf toe. Geholpen door ongelukkige momenten bij de Vogels en de linesman aan de Rotterdamse zijde. Bij een 2-3 stand zette Hans Brouwer goed door en werkte de bal duidelijk geheel achter de lijn waar doelman Devin van Opstal al geslagen was en een verdediger het leer weer het veld in joeg. Was de bril van deze uit het onsportieve hout gesneden grensrechter op dat moment beslagen of deed hij alsof zijn neus bloedde? Hij hielp zoals helaas menig clubgrensrechter zijn team aan de punten.

 

Het neemt echter niet weg dat de bezoekers over het geheel genomen de overwinning wel min of meer toekwam. De thuisclub die al vroeg in de wedstrijd op een comfortabel lijkende 2-0 voorsprong kwam, kon deze niet verder uitbouwen. Hans Brouwer knikte na een voorzet van Jeroen van Duivenvoorden fraai de 1-0 binnen en kort daarop werkte Rian de Keyzer na een scrimmage nummero twee in de Rotterdamse touwen. Toen liep het allemaal nog lekker en voorkwam doelman Pieter Plug een tegentreffer. De nul kon hij na de thee niet meer vasthouden. Bij een hoge voorzet gleed hij enigszins weg en kon Orfy makkelijk binnen knikken, 2-1. het was in een fase waarin de Rotterdammers sterker waren en de thuisclub zich niet onder de druk kon uitvoetballen. Maar ook de gelijkmaker kwam op gelukkige wijze tot stand. Onnodig gepingel was de oorzaak ervan dat Dermy het buitenkansje maar al te graag verzilverde. De gastheren waren vaak te slordig in de opbouw en het was af en toe rommelig. Toen een corner van de geheel ongedekte Orfy binnen werd geknikt (2-3) werd het tijd om de jacht op de gelijkmaker in te zetten. De na lang blessureleed teruggekeerde Leroy den Haan was er dichtbij maar zijn actie smoorde kort voor de doellijn. Doelman Pieter Plug voorkwam een grotere achterstand en leek net als zijn teamgenoten te kunnen juichen na de eerder vermelde niet toegekende goal. Dat de arbiter van dienst niet op een lijn stond moge duidelijk zijn maar zoals dat heet, een assistent scheidsrechter daar moet de leidsman op kunnen bouwen mits het eerlijke mensen zijn. In dit geval dus niet.

 

De hand in eigen boezem stekend luidt de conclusie als volgt;

Na een goede eerste helft kwam er een mindere tweede. Ongelukkige momenten beslisten de wedstrijd. In de slotfase werd er met vrije trappen en corners slordig omgesprongen op momenten dat een mogelijke gelijkmaker er nog in heeft gezeten. Er zal gewonnen moeten worden om degradatie te voorkomen. Tot op het bot gebrand zijn om punten te pakken moet de lijfspreuk voor de komende weken worden.

18/03/2023


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media