Heren 1: Ongelukkige nederlaag van het eerste

Vrouwe Fortuna laat Rijnvogels in de steek

Bij runner-up Ter Leede leden de Rijnvogels voor de derde keer op rij een nederlaag. Wederom met een (schlemielig) doelpunt verschil. Was het in voorgaande wedstrijden gedeeltelijk op het eigen conto van het team te schrijven dat er punten verloren gingen, dit keer gaf Vrouwe Fortuna voor de vandaag lichtblauwe Katwijkers niet thuis. Tegen pech valt niet op te boxen. Een doelpaal en een deklat horen nu eenmaal bij het spelletje maar vandaag was het aluminium op de hand van doelman Michael Beckers. Het vlammende schot van Luuk Slegt halverwege de eerste helft heeft hij alleen van de echo van de paal gehoord. De omhaal van Max van Steen vlak voor tijd die boven hem op de lat uiteen spatte betekende geen 1-1 en dat de thuisclub met enig fortuin de 1-0 overwinning kort daarop mocht gaan vieren. De treffer van Jeffrey Bok in de 74e minuut waar wel het nodige geluk aan kleefde bracht de Sassenheimers nog steviger op de tweede plaats omdat het van slag af zijnde RKAV Volendam alweer punten liet liggen.

De enige streekderby in de Hoofdklasse A had gezien de krachtsverhoudingen een remise verdiend. Het verschil op de ranglijst was nauwelijks denkbaar, sterker nog, de gasten uit Katwijk speelden een prima eerste helft en hadden en felle start. In de eerste minuut moest doelman Beckers zich al strekken op een schot van Jaap van Duijn en een minuut later was er geen Rijnvogelvoet ter plekke om een assist van Dirk Jan van den Oever te verzilveren en kwam de thuisclub met de schrik vrij. De vogels bleven controle over de wedstrijd houden al waren de aanvallen van Ter Leede ook niet van gevaar ontbloot. Een Katwijkse treffer lag meer voor de hand. Een boogbal van Joey Lauhouh werd met moeite door Beckers uit de bovenhoek getikt en even later was er de knal van Luuk Slegt. Na een onderhoudende en mooie eerste helft van twee voetballende teams brak de rust met de blanco stand aan.

In het tweede bedrijf liet de thuisclub zich direct gelden maar kwam niet verder dan een aantal corners. De vogels kwamen minder in het stuk voor dan voor de thee toen het dominant voetbalde. Het werd een strijd op het middenveld en het aantal doelkansen was op de vingers van een hand te tellen. Namens de Rijnvogels had Chadion Melfor een aardig schot in huis dat net over de lat verdween. Ook de thuisclub liet een paar mogelijkheden onbenut. Al met al leek het er op dat het team dat het eerste het net zou weten te vinden de winnaar zou worden. Het werd dus de thuisclub dankzij de treffer van Jeffey Bok die zijn inzet getoucheerd zag en doelman Verkerk derhalve verraste. Een verdiende Katwijkse gelijkmaker bleef uit omdat Max van Steen een voorzet van Roy van Leeuwen van dichtbij recht in de handen van Beckers kopte en even later zijn fraaie omhaal op de lat uiteen zag spatten. Het geluk liet de vogels in de steek en door de derde nederlaag op rij wordt het nu toch oppassen geblazen om uit de gevarenzone te blijven.

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever, De Vreugd, De Vlugt (66: Van Dijk), Driebergen, Slegt, Van der Stoep, Van Duijn, Lauhouh (57: Van Leeuwen), Van Steen, Melfor (72: De Bruin).