HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Oefenperiode met gelijkspel afgesloten

Remise voor Rijnvogels in laatste oefenduel

 

Tegen zondaghoofdklasser SJC werd door de ploeg van Jimmy Simons een 1-1 remise geboekt waarmee de balans na 5 oefenwedstrijden weer in evenwicht is. Twee goede zeges op FC Lisse en Katwijk werden gevolgd door twee vette nederlagen tegen VVSB en OSS ’20. Na de 1-1 tegen de buren uit Noordwijk kan de Rijnvogeltrainer zijn balans opmaken.

 

Het zal overigens een lastige klus voor hem zijn nu in de laatste oefenwedstrijd onder meer Niek Ossevoort, Max van Steen, Jesse Driebergen en Ricardo de Vlugt ontbraken. Komt bij dat nieuweling Brian Thong in deze ontmoeting geblesseerd uitviel. Met het serieuze werk van komende zaterdag voor de boeg – de uitwedstrijd tegen AZSV- zal hij toch graag zijn favoriete puzzel van elf in elkaar willen leggen.

Wat zijn de conclusies na afloop van deze oefenreeks die overigens geen enkel houvast biedt voor de competitie? Je kunt ze nauwelijks trekken. Dat heeft het verleden al vaak genoeg geleerd. Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat de defensie er tegen VVSB en OSS ’20 niet goed uitzag. Daarentegen werden er tegen SJC weinig kansen weg gegeven. De enige tegentreffer was helaas weer een moment van concentratieverlies van de anders zo betrouwbare doelman Jeffrey Verkerk.

 

De vogels begonnen fris en fruitig aan het duel ondanks de hoogzomerse temperaturen. De eerste aanval op de Noordwijkse veste kon nog worden genivelleerd, maar binnen 3 minuten laag het leer al in het mandje achter doelman Roy Haasnoot. Na een vlotte aanval plantte Romano van der Stoep zijn pantoffel doeltreffend tegen de bal. De opmaat voor een overwinning? Dus niet. Het werd een evenwichtig duel tussen de beide hoofdklassers. Zowel doelman Verkerk als collega Haasnoot behoefden nauwelijks in actie te komen omdat de beide defensies de zaken behoorlijk onder controle hadden. Behalve die ene keer toen Yassin Kabouni een assist afleverde die door Romano van Stoep van dichtbij werd ingeschoten maar door Haasnoot met een knappe reflex werd gepareerd. Eigenlijk een van de weinig opwindende momenten voor de rust.

 

In de tweede helft zou het niet veel anders worden. Zo snel als de thuisclub in de eerste helft de score opende, zo snel was het in het tweede bedrijf alweer gelijk. Te lang treuzelen met de bal aan de voet kwam doelman Verkerk duur te staan. Puck Postma strafte dit genadeloos af, 1-1. Het was een moment van verval in het spel van de thuisclub want het ritme was tijdelijk even verdwenen en de gasten gingen makkelijker ballen. Geleidelijk aan werd de balans weer hersteld maar de acteurs konden er bij deze warmte niet meer toe komen om de pakweg 150 toeschouwers – strandweer en feest in Katwijk aan de Rijn- nog oogstrelende momenten voor te schotelen. Derhalve eindigde het duel in een terecht 1-1 remise.

24/08/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media