HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Nuttig tussendoortje voor de Vogels

‘VRIJE ZATERDAG’ NUTTIG BESTEEDT DOOR DE RIJNVOGELS

 

Koning Winter mag dan niet zo nadrukkelijk regeren maar een licht nachtvorstje gooide roet in het eten van de teams die nog op het eigen natuurgras spelen. Zoals ook Scheveningen, de ploeg waar de Vogels op bezoek zouden gaan. De leemte werd op de Kooltuin opgevuld door een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Leiderdorpse RCL. Het duel eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisclub.

 

Voor trainer Hein van Heek was het de gelegenheid om ook de spelers die minder speelminuten hebben gemaakt op te laten draven. Al met al een nuttig tussendoortje in de aanloop naar de volgende wedstrijd als IJsselmeervogels op bezoek komt. Dan staat er het nodige op het spel. Voor de Vogels uit Bunschoten-Spakenburg om in de titelrace te blijven en voor de Katwijkers om toch te trachten de nodige punten te pakken om de gevarenzone enigszins achter zich te laten.

 

Verschil.

 

Ondanks de dappere tegenstand van de Leiderdorpse tweedeklasser (tevens titelfavoriet) was bij tijd en wijlen het klassenverschil zichtbaar. De bal ging bij de thuisclub sneller rond en voor het doel van Andrew Bontje waren de meeste gevaarlijke momenten te noteren. Aan de overzijde had collega Peter Messemaker een aanzienlijk makkelijker middagje. Al vroeg in het duel mocht Jaap van Duijn de score openen nadat Niels van Veen hem op maat had bediend. Van Duijn schoot halverwege het eerste bedrijf ook een vrije trap achter Bontje. Een lob van diezelfde Van Duijn en een dito actie van Romano van der Stoep werden door de RCL sluitpost of fraaie wijze genivelleerd.

 

Comeback

 

Na een ruim kwartier in de tweede helft mocht Mitchel Beijersbergen zijn comeback maken na een blessureleed van bijna een jaar. Hij werd met luid applaus door de trouwe aanhang begroet. Hij vierde zijn rentree met de derde treffer. De krachten uit zijn rechterpantoffel bleken nog niet weggevloeid want op de streep die hij losliet was doelman Max Lobel (na de rust in het hok) volkomen kansloos. Een leuke binnenkomer voor de man die al die tijd langs de lijn trouw de verrichtingen van zijn teamgenoten volgde. Mogelijk kan hij nog van grote waarde zijn in het verdere verloop van de competitie waarin handhaving voor de Vogels doelstelling nummer een is.

RC 1 RC 2 RC 3 RC 4 RC 5 RC 6 RC 7 RC 8 RC 9 RC 10 RC 11 RC 12 RC 13 RC 14 RC 15 RC 16 RC 17 RC 18 RC 19 RC 20 RC 21

28/01/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media