Vrouwen 1: Negen uit drie voor Vrouwen 1

Ook na drie wedstrijden heeft Rijnvogels nog steeds de volle buit in handen in de Hoofdklasse A. Tegenstander DSS werd met 1-0 verslagen. Waar het in de eerste helft misschien wel op achterstand had moeten komen, had het na de beginfase legio kansen om de wedstrijd voor de thee al te beslissen. Na rust was het wat rommeliger, maar de zege is geen moment meer in gevaar geweest. Na drie speelrondes heeft het nu al net zoveel punten als vorig seizoen na negen wedstrijden.

Op een zonovergoten Kooltuin waren alle ingrediënten aanwezig voor weer een heerlijke voetbalmiddag. Rijnvogels blaakt van het zelfvertrouwen, maar werd nu in de beginfase toch een beetje afgebluft door de Haarlemse bezoekers, wat op zoek was naar haar eerste puntje. Een harde vrije trap stuiterde via de binnen kant van de paal weer het veld in en dus werd het bij de koploper duidelijk dat er een tandje bij moest vanmiddag. Het balletje ging rollen bij Rijnvogels en DSS had geen intentie om het leer lang in de ploeg te houden. Elke balovering was een teken om de razendsnelle buitenspelers aan het werk te zetten en dat was optisch af en toe gevaarlijk. Rijnvogels creëerde een hoop kansen, maar de echte overtuiging ontbrak in de afronding. Totdat vlak voor rust de ban werd gebroken. Het was Romy Scherpenzeel die haar absolute klasse etaleerde door met een leep stiftje de Haarlemse muur te doorbreken en het net te doen bollen. Een heerlijke treffer zo net voor rust. Het was de beloning voor een sterke eerste helft.

Na rust was er de hoop om het duel snel te beslissen. Er waren ook kansen voor verschillende spelers van Rijnvogels, maar de wedstrijd werd niet beslist. DSS bleef hard werken en brak af en toe uit doordat een lange bal goed viel, maar de meeste schoten waaiden ver over de goal van sluitpost Daniëlle Hornes heen. Ondanks duidelijk gemaakte afspraken na rust zat er niet echt meer een gedachte achter het spel van de thuisploeg en kwam het niet echt meer tot echte kansen. Het krachtsverschil was wel dusdanig dat er weinig problemen waren om de zege over de  streep te trekken.

Met negen punten uit drie en nog steeds nul doelpunten tegen zijn de Kooltuinbewoners samen met Heerenveense Boys de koplopers. Een blik op de stand moet iedereen die Rijnvogels lief is een glimlach op het gezicht doen toveren. De ploeg van Wim Bouckaert heeft deze wedstrijd een helft laten zien dat het geweldig kan voetballen en de tweede was een wat mindere beurt. Dat is voor verbetering vatbaar, want volgende week staat de eerste topper van de competitie op het programma. De Rijnvogels karavaan trekt naar sportpark De Bongerd, waar het zich zal moeten gaan bewijzen tegen Barendrecht. Op dit moment de nummer drie van de ranglijst met zeven punten en wat dit weekend een knappe 0-4 uitzege boekte tegen Reiger Boys. Een heerlijke wedstrijd om naar uit te kijken. Nu komen de wedstrijden om echt te laten zien waar Rijnvogels toe in staat is. Komende maand gaat het om de knikkers in de hoofdklasse A.