Nederlaag voor Rijnvogels MO19

Zaterdag 5 november kreeg MO19 het team AGE-GGK MO19 op bezoek in de kooltuin. Er is de afgelopen week erg goed getraind dus de meiden kunnen lekker aan de bak.

De aanwezige coach Albert de Haas begint met de volgende opstelling:

Ebi Meijer op doel en Rianne Schaap, Iris van Delft, Romy de Haas en Femke Fielemon in de achterhoede.Anouk Stolk, Naomi van der Horst en Marieke Hensbergen op het middenveld en Lotte Durieux, Jedidja van der Put en Roos Filippo voorin. Pascalle Ooms, Mieke den Heijer, Kim van Riel en Manouk starten op de bank.

De wedstrijd start rond 10:30 uur op veld 5. AGE-GGK begint vol vertrouwen, het is voor Rijnvogels lastiger om goed te starten, het begint mat, en langzaam qua spel. Ebi moet snel in actie komen, helaas komt het team uit Zestienhoven even later op 0-1 voorsprong.

Na een kwartier spelen moet Rianne het veld  verlaten, ze kampt al enige tijd met benauwdheidsklachten, Iris schuift naar de back positie en Kim neemt de centrale positie over. AGE-GGK kan even later nog een keer scoren door een corner die met 1 draai achter onze keeper beland. Rijnvogels krijgt een corner maar deze gaat net naast het doel, door een schot van Jedidja. Iris haar enkel heeft vandaag een Off Day, het lukt niet om verder te spelen, Manouk gaat op haar plaats het veld in.

Het spel moet sneller en simpeler gespeeld worden, maar het lukt niet om te scoren, Naomi en Lotte krijgen nog een kans maar helaas gaat de bal naast, of in de handen van de keeper. AGE-GGK heeft het geluk mee en kan door een mooi schot op de 0-3 komen. Op het einde van de eerste helft wordt Naomi onderuit gewerkt en kan met de verkregen penalty op 1-3 komen.

Anouk gaat eruit en Pascalle gaat erin. De tweede helft begint Rijnvogels scherp en gaat sneller spelen en ze weten elkaar beter te vinden. Na 5 minuten moet de keeper van AGE-GGK het veld verlaten met een enkel blessure en moet een speelster van het team haar plek overnemen.

Het weer wordt steeds dreigender en het begint keihard te gieten, voor de pen en het blocnote van de verslaggeefster niet een fijne combinatie, maar voor de meiden van Rijnvogels blijkt het wel te werken, er wordt meer vooruit gespeeld, Naomi en Marieke weten op het doel te schieten maar helaas net naast of in de handen van de keeper. Maar later krijgt AGE-GGK een vrije trap waar Ebi goed bij zit, maar loslaat en de speelster in tweede instantie kan scoren, even later gaat wederom de vrije trap van de tegenpartij weer in het doel. Stand 1-5.

Rijnvogels probeert nog de vleugels bij te zetten en gaat 1 op 1 achterin spelen, Kim schuift naar voren, ze kan een mooi schot plaatsen maar de keeper kan deze nog net pakken. Er wordt gestreden in de laatste minuten van de tweede helft maar de punten gaan mee naar Zestienhoven.